Hukankatu

Hukankadun ja lähialueen saneerausurakka alkaa kuun lopussa

Marraskuulle kestävä työ muuttaa liikennejärjestelyjä, myös vesikatkot ovat mahdollisia.

Hukankadun ja sen poikkikatujen putkiverkoston ja ajoväylien perusparannus alkaa huhtikuun lopulla.

Samalla kertaa uusitaan jäte- ja käyttövesiverkosto sekä hulevesien hallintaa parannetaan uusimalla vanhat imeytyskaivot ja rakentamalla muutama imeytyskaivo lisää. Remontti koskee Hukankadun loppupäätä sekä Oravankatua, Rusakonkatua, Marsunkujaa ja Jänönkujaa. Hukankadusta remonttiin menee noin 800 metriä, sillä kadun alkupää on uudistettu jo vuonna 2010.

Kaiken kaikkiaan maahan tullaan upottamaan lähes kaksi kilometriä uutta putkea.

Katurakenteiden osalta tiestä leikataan noin 0,5 metriä maata pois ja tilalle ajetaan uutta kalliomursketta.

Niin vesihuoltoverkojen saneeraus kuin kadun perusparannus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuun loppuun mennessä. Asvaltointi jää vuoteen 2020.

Työt aloitetaan huhti-toukokuun vaihteessa Jänönkujan ja Lempeenlietteentien risteyksestä. Ensimmäiseksi tehdään Jänönkuja ja sieltä urakka etenee Hukankadulle.

Alueen perusparannuksesta on haittaa asukkaille, mutta häiriöt pyritään minimoimaan. Hukankadulla ei ole remontin aikana koko ajan läpiajoa.

─ Ajoittaisia katkoja tulee liikenteeseen. Pyrimme toki varmistamaan tonteille ajamisen jostakin suunnasta, mutta jos kuoppa on juuri tonttiliittymän kohdalla, tontille ajo ei onnistu juuri sillä hetkellä. Ilmoitamme tästä hyvissä ajoin kiinteistön haltijalle, vastaava työnjohtaja Jukka Malinen sanoo.

Myös vedenjakeluun on luvassa ajoittaisia katkoja, mutta niistäkin ilmoitetaan asukkaille. Remontin ajaksi alueelle tehdään väliaikainen veden pintajakeluputki.

Kaupunki on urakan tilaaja. Työ tehdään niin sanottuna omana työnä eli Mitra on antanut urakan Kipalle hoidettavaksi. Hinta-arvio on noin 850 000 euroa.

Hukankadun ja lähikatujen korjaussuunnitelmat olivat nähtävillä lokakuussa 2018.  Suunnitelmaan ei tullut yhtään muistutusta. Hukankadun suunnittelu käynnistettiin vesihuoltoverkoston huonon kunnon takia.

 

 

Hukankadun ja alueen tarkemmat suunnitelmat löydät täältä.

 

 

Lisätietoja:

Vastaava työnjohtaja Jukka Malinen, p. 040 6779122, jukka.malinen@imatrankipa.fi

Tilaajainsinööri Ville Pesu, p. 020 617 4421, ville.pesu@imatra.fi