Kuva
Suojateiden turvallisuus on yksi tärkeä kehittämiskohde.

Ehjänä perille – se on siusta ja miusta kii

Tiedote
2.4.2019 12:58
Haaste liikkujille: Tarkkaamattomuus pois liikenteestä.

Jokainen voi vaikuttaa siihen, että liikenne on turvallista kaikille liikkujille. Sen vuoksi Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden liikenneturvallisuussuunnitelman laatijat haastavat kaikki Imatran seudulla liikkuvat huhtikuun ajaksi tarkkaamattomuushaasteeseen:

Kiinnitä huhtikuun ajan huomiota siihen, mitä muuta teet samalla kun olet liikenteessä jalan, pyörällä, autolla tai muulla kulkupelillä. Tarkkaamattomuus tarkoittaa sitä, että liikenteen sijaan keskityt johonkin muuhun asiaan. Keskittyminen voi herpaantua, jos katsot muualle kuin liikenteeseen, teet käsilläsi jotain muuta kuin ohjaat ajoneuvoasi tai ajatuksesi ovat jossain muualla kuin ympärillä olevassa liikenteessä.

  • Puhutko puhelimeen?
  • Kuunteletko musiikkia napit korvilla?
  • Kirjoitatko viestiä?
  • Selailetko nettisivuja?
  • Käytkö kiivasta keskustelua matkustajien kanssa?
  • Syötkö eväitä?

Tarkkaamattomuus koskee kaikkia liikkujia, olipa kyseessä auton kuljettaja, pyöräilijä, kävelijä tai jollain muulla tavalla liikkuva. Omaa tarkkaavaisuutta liikenteessä voi onneksi kehittää. Ensimmäisenä on hyvä tunnistaa tekijät ja tilanteet, jotka aiheuttavat huomion herpaantumista tai kiinnittymistä vääriin asioihin. Sen jälkeen voi tietoisesti harjoittaa itseään keskittymään liikenteeseen – omaan ajoneuvoon, ympäristöön ja muihin tienkäyttäjiin. Tämä voi tarkoittaa kännykän laittamista äänettömälle tai laukkuun matkan ajaksi sekä ajoa häiritsevien toimien hoitamista ennen tai jälkeen ajomatkan. Eräs kannustin on myös ajatus hyvän esimerkin näyttämisestä muille.

Ottamalla haasteen vastaan kuukauden ajaksi omassa toiminnassa voi huomata jo merkittäviä muutoksia!

Lisätietoja: kaupungininsinööri Päivi Pekkanen p. 020 617 4418