Kosken koulukeskuksen lyseon rakennus.

Lyseon yhden luokan sisäilmaongelma on korjattu

Ongelmaksi paljastui vanha putkikanaali ja sieltä tullut ilmavuoto.

Vanhan lyseon tiloissa havaittiin viime syksynä ilmavuotoreittejä, joka on nyt tukittu. Luokkaa 120 ryhdyttiin tutkimaan, koska tässä tilassa oireiltiin.  Useiden tutkimusten jälkeen ongelmaksi paljastui ilmavuoto alhaalta päin.

Lyseon peruskorjauksen yhteydessä oli jäänyt täyttämättä vanha kellaritasossa oleva putkikanaali. Sieltä oli seinän ja lattian liitoksen sekä pistorasioiden kautta hallitsemattomia ilmayhteyksiä luokkatilaan.

Joululoman aikana ilmavuotoreitit tukittiin. Tammikuussa tehtiin uusintatutkimukset luokan ilmanlaadusta ja tilojen tiiveydestä. Luokasta otettiin otettiin myös materiaalinäytteet. Nämä tutkimustulokset valmistuivat viime perjantaina. Niiden perusteella ilmanlaatu luokassa on nyt hyvä. Ilmavuotoja ei enää ole eikä  näytteissä ollut viitteitä rakenteellisista ongelmista. Myös ilmanvaihto oli hieman epätasapainossa, ja tämä asia on laitettu kuntoon.

─ Lisäksi talvilomaviikolla vanha putkikanaali alipaineistettiin, jotta voidaan olla varmoja, ettei ongelma uusiudu enää, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Luokkatilassa on ollut syksystä alkaen käytössä ilmanpuhdistimet.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450,  sami.turunen@imatra.fi