Vuoksenniskan koululle kolmen luokan väistötilat vanhasta kirjastosta

Tiedote
22.2.2019 15:18
Vesivahingon korjausaikataulu on tarkentunut pariksi kuukaudeksi.

Vuoksenniskan koulukeskukselle ollaan vuokraamassa kolme luokkaa väistötilaksi vanhasta kirjastosta koulunmäen alapuolelta.

Nyt on selvinnyt, että koulun viime viikkoisen vesivahingon kuivaus- ja korjaustoimenpiteet kestävät vähintään kaksi kuukautta, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen perustelee ratkaisua.

Väistöön lähtevät yläkoulun äidinkielen ja kielten opetus koko kevätlukukauden loppuun asti.

On hyvä, että ratkaisu on löytymässä, koska tämä viikko osoitti, että meillä ei yksinkertaisesti tilat riitä pitkiin poikkeusjärjestelyihin. Aineenopettajat ovat todella tyytyväisiä, jos vuokratilat järjestyvät, johtava rehtori Janne Rautiainen kertoo.

Väistötilatarve on 60 oppilaan opettamiseen.

Väistötilat merkitsevät yläkoulun oppilaille liikkumista kielten opetukseen kadun yli. Nyt käymme miettimään, miten teemme kulkemisen turvalliseksi. Tähän tulemme panostamaan, Rautiainen sanoo.

Vanhan kirjaston tilat on tällä viikolla tutkittu. Siellä tehtiin kosteusmittauksia seinistä ja lattiasta. Näissä mittauksissa kävi ilmi, että rakenteet ovat kuivat. Myös kirjaston henkilökunnalta on kysytty tilojen sisäilman laadusta. Palaute on ollut hyvää.

Ensi maanantaina selvitetään vielä ilmanvaihdon riittävyys. Vasta sen jälkeen väistötiloista solmitaan vuokrasopimus yksityisen asunto-osakeyhtiön kanssa.

Mikäli ilmenee tarvetta, tiloihin asennetaan huonekohtaiset ilmanvaihtokoneet. Ne varmistavat riittävän ilmanvaihdon, kun tilojen käyttäjämäärä kasvaa. Myös ilmanvaihtokanavat puhdistetaan, Turunen lupaa.

Muuttoaikataulu on vielä avoinna, koska ei tiedetä millaisia toimenpiteitä ilmanvaihdon mahdollinen tehostaminen vaatii. Myös muutto ottaa aikansa. Alustava suunnitelma kuitenkin on, että luokat siirtyvät väistötiloihin maaliskuun aikana.

Tilat ovat vapautumassa, koska Vuoksenniskan kirjasto on muuttamassa uusiin tiloihin Immalan Loisteeseen kuun vaihteessa.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 6174450, sami.turunenatimatra.fi

Vt. johtava rehtori Janne Rautiainen, p. 020 617 5809, janne.rautiainenatimatra.fi