Kuva
Vuoksenniskan koulu
Kaksi A-rakennuksen luokkaa korjataan lähiaikoina.

Vuoksenniskalla vesivahingosta kärsineet luokat useita viikkoja suljettuina

Tiedote
18.2.2019 18:56
Korvaavat tilat järjestyivät kieliluokille samasta kiinteistöstä.

Vuoksenniskan koulukeskuksen vesivahingon selvittelyä on jatkettu tänään. Kosteudenhallinta Hirvi Oy teki iltapäivällä tutkimuksia vahingon laajuudesta.

Tulokset selviävät lähipäivinä. Tuolloin myös ratkeaa, miten kuivatus kannattaa toteuttaa.

Jo nyt tiedetään kuitenkin se, että kuivatus ja korjaus tulee vaatimaan useita viikkoja.

Kyseessä olevat tilat ovat Vuoksenniskan koulukeskuksen päärakennuksessa. Kolmesta luokasta yksi on ollut äidinkielen ja kaksi kielten opetuskäytössä. Kaikki tilat ovat olleet yläkoulun käytössä. Väistötilat järjestyivät samasta kiinteistöstä.

─ Vapaiden tilojen löytäminen päärakennuksesta oli haastavaa, mutta korvaavia tiloja löydettiin mm. alakoulun ja taito- ja taideaineiden luokista. Kyllä tämä vaatii kaikilta tässä tilanteessa joustamista, vt. johtava rehtori Janne Rautiainen sanoo.

Sulamisvesiä pääsi katolta kolmeen luokkatilaan viime viikon lopulla. Kun sää lauhtui nopeasti ja lunta oli paljon, muodostui räystäskouruihin jääpato, minkä vuoksi vesi nousi ylöspäin ja jostain syystä pääsi yläpohjaan ja sieltä luokkatilaan.

─ Tiistaina poistetaan loput jäät Vuoksenniskan koulukeskuksen päärakennuksen katolta. Toinen lape on muutettu 2014 huopakatoksi ja vuotoriski on huomattavasti pienempi kuin nyt vuotaneella katon osalla, tekninen isännöitsijä Heikki Varis kertoo.

Kaupunki seuraa tilannetta ja tiedottaa huoltajille heti, kun uutta tietoa Vuoksenniskan koulun luokkatilojen kuivattamisesta tai korjauksista saadaan.

─ Tämän hetken tietojen perusteella vesivahinko ei ole aiheuttanut riskiä muille tiloille Vuoksenniskan koululla. Kyse on pistevuodoista, mutta tämäkin asia varmistuu kosteuskartoituksen tulosten valmistuttua, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Myös kaupungin muiden kiinteistöjen osalta kartoitetaan riskejä jäätymisen osalta.  Tähän mennessä muita vuotoja ei ole havaittu.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi