Imatra Action

Varpasaari saa värivalot, tulilautta lipuu Vuoksella

Helmikuun lopulla Imatra Action -tapahtuma haastaa nauttimaan talvesta. Valaistus jää maisemaan pidemmäksi aikaa.

Lunta on tullut tupaan, ja siitä voi ottaa ilon irti. Niin tekee Jari-Pekka (JP) Rahkonen  ja kannustaa imatralaisia mukaan nauttimaan valkoisesta kullasta.

Rahkosen yritys järjestää yhteistyössä saman henkisten yrittäjien ja aktiivien kanssa Varpasaaressa Imatra Action tapahtuman perjantaina 22.2., jolloin koululaiset ovat vaihtamassa arjesta talvilomalle.

─ Koululaisten alkavan loman kunniaksi tapahtuma alkaa jo aamuyhdeksältä. Olen kutsunut heitä paikalle ja ainakin Vuoksenniskalta on oppilaita tulossa.

Luvassa on lumisählyä ja –luistelua. Lumiluistelussa viiletetään hangella suksella varustettu laskettelumono jalassa. Lapset pääsevät myös laskemaan lumijäämäestä, joka avautuu yleisölle jo etukäteen ystävänpäivänä 14.2. Liukumäkeä on tehty jonkin aikaa. Mäen ja rannan välille rakennetaan turva-aita poikkeuksellisten heikkojen jäiden vuoksi.

Tapahtumassa pääsee myös tutustumaan kahteen isoon SounDome-yhdistyksen lumiveistokseen.

Esittelyssä on myös kelkkoja ja krossipyöriä.

Kokko jään sisällä

Isompi hulabaloo käynnistyy illalla, pimeyden laskeuduttua.

─ Saimme yhteistyökumppaniksi Tehdasvalo Oy:n. Valaisemme Varpasaaren kärkialueen kahdeksalla valaisimella. Värit vaihtuvat ohjelmoidusti, Rahkonen paljastaa.

Varpasaaren valaistus jätetään kaupunkilaisten ja myös Kuutostien liikkujien iloksi talvikauden lopuksi. Valot syttyvät iltakuudelta joka päivä, myös ensimmäistä kertaa 22.2.

Valojen sytyttämisen jälkeen Imatra Action -tapahtumassa soivat jäästä tehdyt SounDomen digeridoo ja udu. Konsertti alkaa kello 18.15.

Tapahtumaillan yksi vetonaula on tulilautta.

─ Rakennamme pienen kokon jäälautan päälle. Kokon ympärille tulee jäätä, jolloin tuli palaa tavallaan jääkuoren sisällä, Rahkonen kertoo.

Tulilautta lipuu Vuoksella klo 19.

Tapahtuma päättyy ilotulitukseen kello 20. Näytös ei ole perinteinen, vaan siihen on istutettu yllätys.

Rahkonen toivoo, että imatralaiset ja vieraat kauempaakin löytävät tapahtuman.

─ Meidän tarkoitus oli tehdä kaupunkiin erilainen ja omaperäinen talvirieha.

 

 

Lisätietoja:

J-P Rahkonen, JayPeace Xperiment, 045 619 0002, jaypeacexperiment@gmail.com