Kuva
Tulevan kirjaston julkisivu

Aivan uudenlainen lähikirjasto Vuoksenniskalle

Tiedote
25.1.2019 14:51
Uusi kirjasto tulee olemaan saavutettava, esteetön ja tasa-arvoinen olohuone kaikille imatralaisille

Vuoksenniskan kirjasto muuttaa uudistiloihin senioritalo Immalan Loisteeseen, osoitteeseen Vuoksenniskantie 95. Lähikirjasto tulee toimimaan täysin uudella konseptilla yhteistyössä Eksoten kanssa. Kirjaston ja ohjatun senioriasumisen yhdistäminen on Suomessa aivan uutta, kun sama tila toimii sekä lähikirjastona että asukkaiden ryhmätilana ja saunatupana. Toiminta ja tapahtumat kirjastoon syntyvät käyttäjien, kaupungin ja Eksoten yhteisellä toteutuksella.

Uusi kirjasto on käytössä maaliskuussa, tavoitteena on viettää avajaisia Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä 28. helmikuuta. Palveluajat säilyvät ennallaan (ma–ke 12–18, to–pe 10–16), mutta omatoimisuuden ansiosta uudessa kirjastossa pääsee asioimaan aamusta iltaan myös viikonloppuisin sekä juhlapyhinä. Omatoimiaika on päivittäin klo 7–21,  kuten Rajapatsaan kirjastossakin.

Nykyisissä tiloissa lähikirjasto on avoinna tammikuun loppuun. Sieltä lainatulle aineistolle saa pitkän laina-ajan maaliskuun 21. päivään asti. Helmikuussa Vuoksenniskalla ei ole tarjolla kirjastopalveluita. Muuttokuun aikana Vuoksenniskalta lainatun aineiston voi palauttaa Rajapatsaan kirjastoon, pääkirjastoon tai mihin tahansa muuhun Heili-kirjastoon. Varatun aineiston noudoista pyritään ilmoittamaan asiakkaille puhelimitse. 

- Tervetuloa auttamaan kirjaston muutossa! Vielä ensi viikolla ehtii lainata pitkällä laina-ajalla, vinkkaa Vuoksenniskan kirjaston virkailija Leena Riikonen.

Vuoksenniskan uudesta lähikirjastosta tulee saavutettava, esteetön ja tasa-arvoinen olohuone imatralaisille. Tuoreen ja päivittyvän kokoelman lisäksi kirjasto tarjoaa tilaa tapahtumille, työskentelyyn ja pienryhmien kokoontumiseen.  Tapahtumat ja toiminta kirjastossa muotoutuvat kirjastovirkailijan ja Eksoten ohjaajan yhteistyönä sekä asiakkaiden aktiivisuuden mukaan. 

Kirjasto on kaikkia kaupunkilaisia varten.

Lisätiedot: kirjasto- ja museopalveluiden tiimivastaava Marja Huuhtanen p. 020 617 6600, marja.huuhtanenatimatra.fi (marja[dot]huuhtanen[at]imatra[dot]fi)