Jani Tikkanen ja Lumi Laasonen edustavat Imatraa Säätytalolla

Jani ja Lumi valtakunnallisiin itsenäisyysjuhliin Helsinkiin

Imatralaiset neljäsluokkalaiset Jani Tikkanen ja Lumi Laasonen saivat tänä vuonna kutsun valtakunnallisiin lasten itsenäisyyspäivän juhliin Säätytalolle.

Pääministeri Juha Sipilä kutsui viime vuonna ensimmäistä kertaa kymmenvuotiaita suomalaislapsia juhlimaan itsenäisyyttä satavuotiaan Suomen kunniaksi. Tänä vuonna juhlinta saa jatkoa, kun Säätytalolle on kutsuttu jokaisesta Suomen kunnasta kaksi vuonna 2008 syntynyttä koululaista. Juhlat järjestetään itsenäisyyspäivän aattona 5.12.

Imatralla juhliin lähtijät arvottiin kaikista 2008 syntyneistä imatralaisista. Arpaonni suosi tällä kertaa Jani Tikkasta Virasojan koululta ja Lumi Laasosta Linnalan koululta.

Kutsun saaminen oli molemmille vähän hämmentävää ja jännittävää.

- Joitain tuo arpaonni suosii, totesi Lumin äiti Marjaana Ström-Laasonen kutsun tultua.

- Ja hauska sattuma on, että Lumi ja Jani tuntevat jo ennestään toisensa, kun ovat olleet samalla luokalla Virasojalla, jatkaa Janin äiti Katja Kojo.

Juhla alkaa säätytalolla kello 15 pääministeri Juha Sipilän kättelyllä mutta muuta tietoa itse ohjelmasta ei vielä ole. Juhla loppuu kello 18 mennessä.

- Vähän jännittää juhlaan meno, totesi Lumi, mutta toivon ja uskon, että tapaan siellä uusia kavereita.

Jani kertoi jännittävänsä vain pikkuisen.

- Toivoisin, että tapaan siellä myös jonkun jääkiekkokaverini, kun olen käynyt peleissä muualla, myös Helsingissä muutaman kerran, mietti Jani. Itse juhlasta hän odottaa eniten syömistä, on kiva nähdä mitä on tarjolla.

Yksin lasten ei tarvitse juhliin lähteä vaan mukaan lähtevät saattajat, joille on järjestetty kahvitilaisuus Helsingin kaupungintalolle. Janilla mukaan lähtee äiti ja Lumilla mamma ja pappa.

Juhlavalmistelut alkavat molemmilla olla jo loppusuoralla, juhlavaatteet on hankittu. Lumilla vaatteiden hankinta oli isompi projekti tyttömäiseen tapaan. Varsinkin sopivan laukun valinta oli mietityttänyt. Jani miettii vielä kravatin laittoa.

- Odotan koko juhlaa, en mitään tiettyä asiaa vaan koko juhlaa, hieno nähdä mitä kaikkea siellä on, kertoi Lumi odotuksistaan juhlan suhteen. 

Juhlan järjestää valtioneuvoston kanslia yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Lisätietoja: Viestintäasiantuntija Leena Peura-Kuusela, p. 020 617 2207