Kuva
Korona leikkaa Etelä-Karjalassa 25,4 miljoonaa matkailueuroa kuussa.

Uudenvuodenpäivän koskinäytös päättää pitkän remonttikauden

Tiedote
20.11.2018 14:57
Vuosi vaihtuu yhdellä ilotulituksella.

Imatran kaupunki kokeilee uudenlaisia vuodenvaihteen vastaanottotapoja.

Uusi vuosi aloitetaan koskinäytöksellä uudenvuodenpäivänä 1.1. kello 14.

Imatran kosken patoremontti valmistuu vuodenvaihteeseen mennessä. Ensi vuosi on Imatran voimalaitoksen 90. juhlavuosi.

─ Vuoden ensimmäinen päivä on aika hiljainen, ja tällä koskinäytöksellä saisimme yhden tapahtuman, jonne voisi olla mukava perhekunnittain tulla vaikkapa päiväkävelylle, viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen sanoo.

Tuleva vuodenvaihde avaa laajemminkin uudelleen koskinäytökset. Kaupunki on sopinut Fortumin kanssa, että jatkossa koskinäytöksiä esitetään kesäkaudella 4-5 kertaa viikossa.

Tämän lisäksi näytöksiä toteutetaan tiettyinä juhlapäivinä sekä isompien massatapahtumien yhteydessä, kaupungin koskinäytöksistä vastaava Pentti Miikki kertoo.

Tarkempi koskinäytöskalenteri julkaistaan ennen joulua.

Aattona yksi ilotulitus

Vanha vuosi hyvästellään Inkerinaukiolla. Uudenvuodenaattoa juhlistetaan kello 19.30 alkavalla tilaisuudella. Juhla päättyy ilotulitukseen, joka alkaa noin kello 20.

Tänä vuonna kaupunki ei enää järjestä toista ilotulitusta.

─ Ilotulitus on upea elämys. Vuosittain olemme kuitenkin saaneet jonkin verran palautetta siitä, että kaksi ilotulitusta on tuhlausta ja luonnon kannalta kuormittavaa. Koska olemme kestävän kehityksen kaupunki, päädyimme nyt kokeilumielessä yhteen näytökseen, Hupli-Oinonen sanoo.

Ennen lasten ilotulitus järjestettiin aikaisemmin illalla ja toinen näytös puolenyön aikaan. Nyt aiktaulu ilotilitukselle on soviteltu näiden väliin.

Vuodenvaihteen jälkeen haetaan kokemuksia siitä, mihin suuntaan uudenvuodentapahtumia tulisi kehittää. Kaupunki järjestää vuodenvaihteen jälkeen verkkokyselyn kaupunkilaisille, jossa voi antaa palautetta ja ideoita.

 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi, p. 020 6172400.

Kaupungin koskinäytöksistä vastaava Pentti Miikki, pentti.miikkiatimatrabasecamp.fi, p. 020 617 7011