Kuva
Hyvinvointilautakunta tutustui ennen kokoustaan Kulttuuritalo Virran mahdollisiin opetustiloihin.

Lautakunta hyväksyi Linnalan akuutit väistösuunnitelmat

Tiedote
20.11.2018 20:16
Myös lukuvuoden 2019-2020 valmistelu aloitetaan Linnalan osalta heti, linjauksia ehkä jo joulukuussa.

Hyvinvointilautakunta päätti tiistai-illan kokouksessaan, että Linnalan koulun äkilliseksi väistötilaksi kevätlukukaudeksi 2019 osoitetaan Kulttuuritalo Virta.

Pienimmät oppilaat (1.-2. luokkalaiset) siirtyvät kevätlukukaudeksi Mansikkalan moduuleille, jossa heille on tarjolla muun muassa iltapäiväkerhotoimintaa. Kulttuuritalo Virtaan siirtyvät 3.-6. luokkien oppilaat niin kieli-, musiikki- kuin lähiopetuksen piiristä.

Tarvittaessa Linnalan koulu käyttää luokkatiloina myös kaupungintalon isoja neuvottelutiloja. Kulttuuritalolle väistöön siirtyvien luokkien ruokailu järjestetään Kulttuuritalo Virrassa ja kaupungintalolla.

Virran ympäristöön tullaan järjestämään lapsille piha-alue leikkivälineineen ja aitoineen.

Kulttuuritalo Virrassa on nyt mahdollisuus kokeilla monitoimitaloa oppimisympäristönä, hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen sanoo.

Seuraava lukuvuosi suunnitteluun heti

Nyt tehty linjaus koskee kevätlukukautta. Hyvinvointilautakunta päätti, että joulukuun kokoukseen (11.12.) mennessä selvitetään seuraavan lukuvuoden väistötiloja sekä kaksikielisten luokkien opetuksen järjestämispaikkaa.

Ensisijaisesti selvitetään sitä, voisiko kaikki lähikouluoppilaat siirtyä Mansikkalan moduuleille, kun Virasojan oppilaat siirtyvät Vuoksenniskalle. Kieliluokkien ja musiikkiluokkien ensisijainen opetuksen järjestämispaikka syksystä 2019 alkaen voisi olla esimerkiksi Kosken koulukeskus, jonne tilattaisiin aiottua nopeammin pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetut uudet tilaelementit.

Kosken vaihtoehdon osalta tulee selvittää muun muassa liikenneturvallisuuteen, kouluruokailuun ja erikoisluokkien riittävyyteen liittyviä kysymyksiä. Viime kädessä tilaelementeistä päättää kaupunginhallitus, palvelurakenteen uudistamisen projektipäällikkö Mari Routti toteaa.

Musiikkiluokat tulevat joka tapauksessa siirtymään Mansikkalan rakenteilla olevaan puukouluun vuonna 2020, ja kieliluokkien pysyvä sijoittumispaikka on viimeistään vuodesta 2021 alkaen Kosken koulukeskus.

Kaksi infoa huoltajille

Kulttuuritalo Virran soveltuvuutta koulukäyttöön on selvitetty niin rakennusalan kuin terveysvalvonnan asiantuntijoiden kanssa. Suunnitelmaa on käsitelty myös sisäilmatyöryhmässä maanantaina. Tiistaina sekä viranomaiset että hyvinvointilautakunta tekivät ennakkokatselmuksen Kulttuuritalo Virtaan.

Asiantuntijat pitävät suunnitelmaa toimivana, kun luokkatilojen ilmanvaihto mitoitetaan oikein henkilömäärälle. Rakennusvalvonta tekee lopulta ratkaisun siitä, voiko Kulttuuritalo Virran ja kaupungintalon käyttötarkoitusta väliaikaisesti muuttaa opetustilaksi.

Imatran seudun ympäristötoimesta Juha Hyrkäs kertoo, että oireilevien palautuminen eli oireiden loppuminen voi kestää puhtaisiin tiloihin siirtymisen jälkeen jonkin aikaa.

Kaupunki muistuttaa, että edelleen oireilevien tulee olla yhteydessä kouluterveydenhuoltoon tai työterveydenhuoltoon. Työ- ja kouluterveydenhuolto tulee maaliskuussa tekemään hyvinvointiarvion Kulttuuritalo Virrassa.

Kaupunki järjestää Linnalan huoltajille vanhempainillan tulevista opetusjärjestelyistä 27.11. Tarkempi kutsu lähetetään Wilman kautta. Tuossa tilaisuudessa käydään läpi väistön käytännönjärjestelyjä.

Oirekyselyn tuloksista järjestetään myöhemmin toinen info, jossa käsitellään myös nykyisen Linnalan koulun rakennetutkimuksen antia.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen, anu.urpalainenatimatra.fi, p. 040 528 0876 (Kokouksen jälkeen)

Hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja Arto Siitonen, arto.siitonenatimatra.fi, p. 040 833 6433 (Kokouksen jälkeen)

Palvelurakenneuudistuksen projektipäällikkö Mari Routti, mari.routtiatimatra.fi, p. 040 8372646