Kuva
Pumptrack-rata on maksuton harrastuspaikka, josta huolehtii Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaosto.

Pumptrack–rata sai asvaltin

Tiedote
16.11.2018 17:48
Talkooporukka ideoi ja teki kaupungin ja Mitran avustamana.  

Imatran Ukonniemen alueella sijaitseva Karhumäki pumptrack –rata on saanut asvalttia pintaansa viime päivinä.

Rata on monella tapaa hieno. Ensinnäkin se tarjoaa nyt aiempaa paremmat harjoittelumahdollisuudet maasto- ja temppupyöräilijöille sekä potkulautailijoille. Toiseksi rata on osoitus huikeasta talkoohengestä ja kaupunkilaisaktiivisuudesta.

Toissa syksynä Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu otti yhteyttä kaupunkiin ja ehdotti pumptrack–radan perustamista.

Hän ehdotti aluetta urheilukentän läheltä, jolle rata voitaisiin rakentaa. Hankeen nopeuttamiseksi Hasu kysyi saisiko seura hoitaa radan perustamisen talkoilla.

Pyöräilyporukka, Imatra MTB:n toteuttajana paremmin tunnettu ryhmä, otti radan rakentamisen hoitaakseen. Pyöräilyjaosto hankki murskeet ja muut tarvittavat rakenteet. Työtunteja ei laskettu.

─ Halusimme herätellä uudenlaista kulttuuria. Ei vain ruikuteta rahaa, vaan tehdään itse. Tämä lähti vetämään ja vapaaehtoisia tuli mukaan kysymällä saisivatko osallistua, Hasu kertoo.

Toissa kesänä rata lähti Hasun sanojen mukaan laukalle.

─ Siinä oli monta sattumaa, että asiat loksahtivat paikoilleen. Kaupunki tarvitsi Karhumäen kentän rakennustöistä vapautuville maa-aineksille sijoituspaikkaa. Mitralta Henry Tapiola ehdotti, että maat siirretään pumptrack-radalle.

─ Mitra siirrätti maat ja muotoili 100 kaivinkonetunnin verran rataa pyöräilyporukan toiveiden mukaisesti, Tapiola kertoo.

Talkooporukka jatkoi radan tekemistä ja lopuksi täryytti pohjan kovaksi.

Tänä syksynä kaupunki osallistui 20 000 eurolla radan asvaltointiin. Parin päivän aikana asvalttia on tehty yhteensä noin 600 neliömetrin alueelle.

─ Työt jatkuvat ensi viikon puolelle, mutta rataa saa tulla jo kokeilemaan. Sitä kautta saadaan tuoretta tietoa, mitä pitää vielä korjailla.

Rata on maksuton. 

─ Tämä on avoin kaikille. Mielestämme lapsille pitää olla myös vapaita harrastuspaikkoja, Hasu toteaa.

Pyöräilyjaostolla on vielä yksi haave tulevaisuuteen.

─ Valaistus olisi hyvä. Sellainen kunnon tolppa, joka valaisee ylhäältä päin

Lisätietoja:

Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu, jaakko.hasu(at)gmail.com, p.041 548 3828

Rakennuttaja Henry Tapiola, 05 235 2827, henry.tapiola(at)mitra.fi