Kuva
Kulttuuritalo Virrassa on valmiina kalustettuja opetutiloja.

Linnalan koulun väistötilaehdotus päättäjille alkuviikosta pohdittavaksi

Tiedote
15.11.2018 11:49
Nopeaksi ensiratkaisuksi ehdotetaan Kulttuuritalo Virran tiloja.  

Linnalan koulun väistötilojen valmistelu etenee ripeästi.

Tässä vaiheessa yksi nopeimmin toteutettava väistötilavaihtoehto on Kulttuuritalo Virta, jonne mahtuisi nykyisten toimintojen lisäksi jopa noin 10 opetusryhmää.

Kulttuuritalo Virta on käytännössä ainoa paikka, mihin näin iso oppilasmäärä voisi nopeasti siirtyä. Toki se vaatii kaikilta osapuolilta joustamista ja halua auttaa vaikeassa tilanteessa, väistötiloja koordinoiva palveluverkkouudistuksen projektipäällikkö Mari Routti sanoo.

Kouluterveydenhuollolta saatujen tietojen perusteella koko koulun väistö tulee toteuttaa niin pian kuin mahdollista.

─ Tämän vuoksi tavoitteemme on siirtää kaikki oppilaat Linnalasta pois viimeistään joululoman jälkeen. Muuttoja tehdään mahdollisesti jo aiemmin, heti kun käytännön asiat on saatu ratkaistua, Routti toteaa.

Kulttuuritalo Virran soveltumista opetustilaksi ovat selvittäneet hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden esimiehet, rakennusalan ammattilaiset ja ruokahuollosta vastaavan Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustajat. Myös terveystarkastajaa on konsultoitu asiassa. Kaikki nämä tahot pitävät ratkaisuehdotusta mahdollisena.Kyseessä on akuutti väistö. Linjattavaksi jää se, missä opetus järjestetään vuoteen 2020 asti, kun Mansikkalan uusi koulukeskus valmistuu.

Jos päättäjät hyväksyvät akuutin väistönehdotuksen, suunnitelmaa tilojen käytöstä ryhdytään työstämään yhdessä Linnalan koulun ja Kulttuuritalo Virran henkilöstön kanssa. Asian jatkovalmistelussa huomioidaan myös Linnalan koulun nykyisten iltakäyttäjien tarpeet.

Virran lähialue on muokattavissa koululaisten välituntipihaksi. Myös kouluruokailu on mahdollista järjestää Virrassa ja kaupungintalolla.

Kulttuuritalo Virran lisäksi tarvitaan vielä tilaa 5-6 opetusryhmälle. Mansikkalan koulukeskuksen rehtorit selvittävät parhaillaan, olisiko Kulttuuritalo Virran lisäksi mahdollista järjestää joitakin opetustiloja myös Mansikkalan moduuleista ensi sijaisesti pienten lasten opetukseen.

Asiaa käsitellään ensi viikon alussa sisäilmatyöryhmässä ja hyvinvointilautakunnassa. Lautakunnan puheenjohtajisto on ollut tietoinen valmistelun etenemisestä. Väistöehdotuksen suunnittelu jatkuu lähipäivät, ja virallinen päätösesitys valmistuu juuri ennen lautakunnan kokousta tiistaiksi.

Oirekyselyn tuloksista ja tulevista opetusjärjestelyistä järjestetään info huoltajille mahdollisimman pian päätöksenteon ja oirekyselyn valmistumisen jälkeen.

Kaupunki muistuttaa, että oireileville lapsille on edelleen mahdollista järjestää välitön koulusiirto. Tässä asiassa kannattaa olla suoraan yhteydessä rehtoriin.

 

 

Lisätietoja:

Palveluverkkouudistuksen projektipäällikkö Mari Routti, mari.routtiatimatra.fi (mari[dot]routti[at]imatra[dot]fi), p. 040 8372646