Imatra tähtää vakaaseen talouteen myös tulevaisuudessa.

Imatra ei nosta veroprosenttiaan

Hallitus esittää 3,3 miljoonan euron alijäämäistä budjettia. Summa on sama kuin Eksoten maksuosuuden korotus.

Imatran kaupunginhallitus linjasi maanantaina ja tiistaina käydyssä talousarvion toisessa käsittelyssä talouden suuntaviivoja ensi vuodelle.

Hallitus esittää, että kaupungin veroprosentti säilytetään 20:ssa.

Yleinen kiinteistöveroprosentti on jatkossa 1,90 (nykyinen 1,55) ja vakituisten asuntojen 0,45 (0,41). Muut kiinteistöveroprosentit säilyvät ennallaan. Vaikutukset omakotiasujalle ovat keskimäärin vuositasolla muutamia kymmeniä euroja.

Eksotelta paineita

Sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kulujen paisuminen tuottaa myös Imatralle vaikeuksia, kuten muillekin maakunnan kunnille.

Tämän vuoksi talousarvio jää aiemmista vuosista poiketen alijäämäiseksi. Alijäämää talousarviossa on 3,3, miljoonaa euroa.

─ Summa on sama, mikä on sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten meille osoittama maksuosuuden korotus. Järkyttävää tässä on se, että esitetyn korotuksen jälkeenkin Eksoten talousarviota suunnitellaan reilusti alijäämäiseksi, kaupunginjohtaja Kai Roslakka sanoo.

Palvelurakennetta tarkastellaan

Imatran kaupungin oman toiminnan talous on vakaalla pohjalla. Jotta kaupunki jatkaa tällä linjalla, kaupunginhallitus edellyttää tulevaisuuden tiukkenevaan talouteen varautumista.

─ Käynnistämme tulevien vuosien tasapainon saavuttamiseksi palvelurakenteiden tarkastelun, jonka tarkemman määrittelyn ja ohjauksen kaupunginhallitus päättää myöhemmin, hallituksen puheenjohtaja Anna Helminen sanoo.

Jo nyt näköpiirissä on, että esimerkiksi varhaiskasvatuksen osalta selvitetään investointitarpeita sekä omaa palvelutuotantoa täydentävää yksityistämistä.

Kaupunginhallitus linjasi myös, että talousarvioon nyt esitettyjä perusinvestointeja on vielä karsittava siten, että niiden kokonaismäärä asettuu 6,3 miljoonan euron tasolle.

Kaupunki aikoo myös nostaa omistamaltaan Imatran Lämpö Oy:ltä osinkoja ensi vuonna 1,7 miljoonaa euroa.

 

 

 

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, anna.helminen@imatra.fi, p. 020 6172280

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, p. 020 617 2226, kai.roslakka@imatra.fi