Kuva
Ukonniemi on saavuttanut asemaa kansainvälisten maajoukkueiden harjoittelupaikkana.

Tsekin maajoukkue saapui Imatralle harjoittelemaan

Tiedote
2.11.2018 12:53
Valko-Venäjä tulossa isolla kokoonpanolla yhteensä 40 päiväksi.

Kotimaiset leiriryhmät ja ulkomaiset hiihtomaajoukkueet ovat löytäneet tiensä Imatran Ukonniemen ensilumen ladulle myös syksyllä 2018. Useita leiriryhmiä kotimaasta ja Virosta on jo vieraillut ladulla 20.10. jälkeen, mutta varsinainen leiritysten ruuhkasesonki käynnistyy nyt marraskuussa, kun Tsekin ja Valko-Venäjän maajoukkue ampumahiihtäjät saapuvat leireilleen.

Tsekin ampumahiihtomaajoukkueen miesten ryhmä saapui Imatralle 1.11 ja naiset saapuvat 4.11. Molemmat ryhmät leireilevät täällä marraskuun loppupuolelle asti.

─ Tsekit leireilivät täällä myös viime syksynä pitkälti samanlaisella kokoonpanolla myös viime syksynä. Sekä urheilijat, että valmennusjohto pitivät suorituspaikkoja laadukkaina ja olivat kokonaisuudessaan hyvin tyytyväisiä palveluun. Heidän oli siis helppo päätös palata tänne leirille täksi syksyksi, vaikka kilpailevia vaihtoehtoja on paljon tarjolla, kertoo Imatra Base Camp Oy:n myyntipäällikkö Jaakko Jäppinen.

Valko-Venäjältä Ukoniemeen saapuu useita eri maajoukkueryhmiä, junioreista aikuisiin asti. Ryhmien yhteenlaskettu koko on yli 55 henkilöä ja he leireilevät täällä kahdessa eri noin 20 vuorokauden jaksossa marras ja joulukuussa.

─ Myös Valko-Venäjän maajoukkueryhmät leireilivät täällä viime syksynä ja vakuuttuivat olosuhteista. Heidän ampumahiihtoliiton kanssa on pidetty tiivistä yhteyttä ja keskusteltu pidempiaikaisesta yhteistyöstä leiritysten ja mahdollisesti jopa kilpailuiden järjestämisestä, Jäppinen kertoo.

Ulkomaiset leiriryhmät saapuvat yleensä Imatralle useamman kymmen ihmisen ryhmänä ja viipyvät useamman viikon.

─ Tämä tuo Ukonniemen alueen majoitusliikkeille merkittävän määrän majoitusvuorokausia, sekä ison lisän urheilupaikkojen käyttöasteeseen, Jäppinen kertoo.

 

 

Katso video Tsekin viime vuoden leiristä täältä.