Kuva
Linnalan koulu

Sisäilmatyöryhmä esittää väistötiloja koko Linnalan koululle

Tiedote
2.11.2018 16:26
Asiaa käsitellään seuraavan kerran kaupungin johtoryhmässä maanantaina

Imatran kaupungin sisäilmatyöryhmä perehtyi perjantaina Linnalan koulun uusimpiin rakennetutkimuksiin. Niissä on paljastunut mikrobilöydöksiä muun muassa ikkunaseinillä. Ongelmat ovat laajat, jonka lisäksi kellarista on löytynyt mikrobivaurioita. Terveysviranomaisten näkemyksen mukaan koulutyö ei ole mahdollista korjaustoimenpiteiden aikana.

-  Tutkimustuloksissa löytyneet ongelmat sekä eri asiantuntijoiden näkemykset johtivat sisäilmatyöryhmän yksimieliseen esitykseen väistötiloihin siirtymisestä, kertoi tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen.

Sisäilmatyöryhmässä Raklamit Oy:n Olli Inkinen esitteli myös tutkimuksen laboratoriotuloksia. Niistä käy ilmi, että koulutyötä ei voi turvallisesti jatkaa samanaikaisesti korjaustoimenpiteiden kanssa. 

Sisäilmatyöryhmä päätyi kokouksessaan esittämään kaupungin johtoryhmälle, että koko Linnalan koululle etsitään väistötilat. 

Lääkärintarkastuksessa oireilevien määräksi on tarkentunut noin 60. Oppilaita Linnalan koulussa on tällä hetkellä 303. 

Oirekyselyjen tulosten pitäisi valmistua parin viikon sisällä, mutta niiden vastauksia ei enää jäädä odottamaan, koska kiinteistön tutkimuksissa on löytynyt selkeä syy oireilulle. Ongelmien kokonaisvaltainen korjaaminen vaatisi koko koulun tyhjentämisen joka tapauksessa.

Linnalan koulun tilannetta ja sisäilmatyöryhmän esitystä käsitellään heti maanantaina kaupungin johtoryhmässä. Päätöksen väistötiloihin siirtymisestä tekee kaupunginjohtaja. Mikäli tiloja täytyy vuokrata, niin päätöksen siitä tekee kaupunginhallitus. Olemassa oleviin tiloihin siirtymisestä päättää hyvinvointilautakunta.

Sisäilmatyöryhmä on asioita kokoava ja eteenpäin esittävä, asiantuntijoista koostuva toimielin. Se ei tee päätöksiä.

Lisätietoja: Sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi).