Linnalan koulun oirekyselyn vastauksia odotellaan.

Sisäilmatyöryhmä käsittelee Linnalan tilannetta perjantaina

Alustavan tiedon mukaan tutkimuksissa paljastuneet vauriot ovat korjattavissa.

Imatran kaupungin tilaamissa tutkimuksissa on paljastunut vaurioita Linnalan koulun ikkunarakenteissa.

─ Yhteenvetona voi sanoa, että uuden puolen ikkunan vesipelleissä on huono tiiveys ja vanhalla puolella ikkunakarmien rive-villassa on vaurioita. Näissä havaittiin mikrobilöydöksiä, tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen toteaa.

Lisäksi tuore tutkimus paljasti, että yhdestä luokasta on ilmayhteys kellarin sähköpääkeskukseen. Näin maavaraisesta kellarista pääsee ilmaa luokkaan.

Kolmas selkeä ongelma paljastui sadevesisyöksytorvissa, jotka päästävät vettä seinään päin.

Alustavan arvion mukaan kaikki löydetyt vauriot ovat korjattavissa. Tätä työtä on jo osin tehty uuden puolen toisessa kerroksessa.

─ Myös kellari pystytään alipaineistamaan ja tiivistämään kaikki hormit ja läpiviennit, joten ilmaa ei enää kellarista pääse oleskelutiloihin, Turunen sanoo.

Perjantaina kokoontuu sisäilmatyöryhmä, joka saa tutkittavakseen tutkimusraportin, korjaussuunnitelman ja laboratoriotutkimukset.

Oirekyselyn tuloksia odotellaan

Oirekyselyn vastausaika on päättynyt. Henkilökunnalle tehtiin erillinen kysely samaan aikaan. Näiden kyselyjen raportit valmistuvat 2-3 viikon kuluessa.

─ Tulokset tutkimuksista käsitellään sisäilmatyöryhmässä. Sen jälkeen kaupunki voi tehdä lopulliset johtopäätökset, Turunen toteaa.

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunen@imatra.fi