Kuva
Saana ja Kerttu evästauolla
Linnalan koululaiset Saana ja Kerttu evästauolla Hiljan pihalle suuntautuneella retkellä

Kouluilla Imatra 70 vuotta - teemaviikko

Tiedote
15.10.2018 18:10
Kosken ja Mansikkalan koulukeskusten vietetään tällä viikolla monialaisten opintojen viikkoa teemalla Imatra 70 vuotta. Viikon aikana oppilaat tutustuvat kaupungin historiaan ja nykyisyyteen monin tavoin; toimien työpajoissa, tutustumalla kaupunkiin ja tapaamalla mielenkiintoisia imatralaisia.

Nykyisessä opetussuunnitelmassa painotetaan monialaista oppimista, jossa asioita käsitellään kokonaisina ilmiöinä jakamatta asioita oppiaineiden mukaan. 

– Tänä vuonna kaikkien koulujen vuosisuunnitelmassa on viettää monialaista oppimisviikkoa teemalla Imatra 70 vuotta, kertoo opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio.

Linnalan koululaiset vierailevat viikon aikana muun muassa Vuoksen kalastuspuistossa ja Hiljan pihalla, teollisuustyöväen asuntomuseossa ja teatterissa.

Oppilaat kiertävät Imatra-aiheisissa työpajoissa, joita ovat esimerkiksi musiikillinen ”Kultakäköset kukkuu”, käden taitoihin liittyvä ”Ei oo Vuoksen voittanutta!”, äidinkielen ”Miu mau mukkaa” ja tanssiaiheinen ”Rai-rii ja ral-lal-laa” –työpajat.

Koululla vierailee viikolla mielenkiintoisia imatralaisvaikuttajia, kuten Imatran inkeri Tuula Rahkonen ja kaupunginjohtaja Kai Roslakka.

Yläkoululaiset viettävät Imatran 70-vuotisviikkoa marraskuussa.