Kuva
Linja-autonkuljettaja ottaa vastaan matkustajia Imatran keskusasemalla
Linja-autonkuljettaja ottaa vastaan matkustajia Imatran keskusasemalla. Arkistokuva.

Imatra vetämään liikkumisen uudistamishanketta Etelä-Karjalassa

Tiedote
18.9.2018 13:35
Imatran kaupunki on vetovastuussa, kun maakunnan julkista liikennettä kehitetään vuosina 2018 - 2020. Imatra on myös pilottikaupunki, jossa osana hanketta uusitaan joukkoliikenteen lippujärjestelmä.

Hankkeen projektipäällikkönä toimiva Jukka Partinen kertoo, että avoin lipputuote on liikkumisen perusta.
 
– Etsimme hankkeessa henkilökohtaiseen matkatiliin perustuvaa lippuratkaisua, joka voidaan liittää eri palveluntarjoajien sovelluksiin. 
 
– Tavoitteena on yhdistää aikataulutieto digitaalisesti muun muassa koulujen ja harrastetilojen aikataulutietojen kanssa. Vuoteen 2020 mennessä rakennettua pilottijärjestelmää on myöhemmässä hankkeessa tarkoitus laajentaa koko maakuntaan ja sen julkisiin kuljetuksiin, Partinen selvittää.
 
Uusi lippujärjestelmä suunnitellaan otettavaksi käyttöön Imatralla vuoden 2019 aikana.
 
Kaupungininsinööri Päivi Pekkasen mukaan lippujärjestelmän uusiminen ei vaikuta Imatran paikallisliikenteen hintoihin.
 
– Lippujärjestelmän uusiminen tähtää siihen, että Imatralla ja Etelä-Karjalassa saadaan turvattua toimiva julkinen liikenne kaikille. Etelä-Karjalan väkimäärä ja tiheys on vähäinen, mikä tekee liikenteen järjestämisestä kallista. Kun järjestelmien tieto on avointa ja eri  palveluntarjoajien hyödynnettävissä, selviämme kustannushaasteesta ja voimme tarjota entistä sujuvampaa ja houkuttelevampaa julkista liikennettä, summaa Pekkanen.
 
Lisätietoja 
 
Jukka Partinen, projektipäällikkö Imatran kaupunki, p. 020 617 4419, jukka.partinenatimatra.fi (jukka[dot]partinen[at]imatra[dot]fi)
Päivi Pekkanen, kaupungininsinööri, Imatran kaupunki p. 020 617 4418, paivi.pekkanenatimatra.fi (paivi[dot]pekkanen[at]imatra[dot]fi)

 

Liikkumisen uudistaminen Etelä-Karjalan alueella – hanke (1. vaihe)

Kesto 06.08.2018 - 31.12.2020 
Budjetti 670 000€, josta 50% Business Finlandilta ja loput hankekumppaneilta. 
 
Hankekumppanit
Imatran kaupunki
Lappeenrannan kaupunki
Kaakkois-Suomen ELY-keskus