Tällä hetkellä Kosken koululla opiskellaan lyseolla ja moduuleissa.

Kosken koulukeskuksen hankesuunnittelu käynnissä

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelu aloitettiin toukokuun lopussa ja juuri ennen lukuvuoden päättymistä hankesuunnittelusta vastaava arkkitehti Tuula Tuononen keräsi henkilökunnalta näkemyksiä uudessa koulussa huomioitavista asioista.

Kesän ja alkusyksyn aikana on valmisteltu tilaohjelmaa. Myös kaavaan tarvittavien muutosten valmistelu on aloitettu.

─ Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelu saatiin onneksi käyntiin siten, että opettajia ehdittiin kuulla ennen kesälomaa. On tärkeää, että tilojen tulevat käyttäjät pääsevät mukaan prosessiin alkuvaiheesta lähtien, toteaa projektipäällikkö Mari Routti.

─ Arkkitehti sai käyttöönsä myös keväällä kaikille kuntalaisille tehdyn kyselyn vastaukset, Routti jatkaa.

Tavoitteena on saada hankesuunnitelma valmiiksi lokakuun loppuun mennessä. Tarkoitus on, että tuolloin tilaohjelma on valmis ja tontin käytöstä on tehty suunnitelma. Hankesuunnitelma tulee sisältämään myös muun muassa kustannusselvityksen.

 Tarkoitus on, että ennen hankesuunnitelmasta päättämistä sitä esitellään oppilaiden huoltajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Palveluverkkohankkeen ohjausryhmä ohjaa suunnitelman laadintaa muiden palveluverkkoprojektien tapaan.

 Uuteen koulukeskukseen siirtyvät elokuussa 2021 Imatrankosken ja Meltolan yksiköiden oppilaat (esi-6 lk) sekä kieliluokat Linnalasta ja Mansikkalasta. Nykyiset koulut jatkavat toimintaansa koulukeskuksessa entiseen tapaan.

Lue lisää hyvinvointilautakunnan 18.9 esityslistalta:

 

Hyvinvointilautakunta 18.9. Kosken koulun valmistelu

 

Lausunto asemakaavalausunnosta

 

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Routti, palveluverkkoprojektin toimeenpano, 040 8372646, mari.routti@imatra.fi