Kosken koulun suunnitteluun otetaan mukaan myös kielipainotteisen opetuksen oppilaat, opettajat ja huoltajat.

Lautakunta linjaa tiistaina, missä kaksikielistä opetusta annetaan lukuvuonna 2020-2021

Kieliluokat sijoittuvat aikanaan uuteen Kosken koulukeskukseen.

Hyvinvointilautakunta pohtii ensi tiistaina kaksikielisen ja kielirikasteisen opetuksen sijoittumisvaihtoehtoja lukuvuonna 2020-2021.

Kieliluokat toimivat tätä nykyä Linnalassa ja Mansikkalassa. Palveluverkkopäätöksen mukaisesti kolmen koulukeskuksen painotukset on linjattu; Kosken koulussa korostuvat  jatkossa kielet ja kansainvälisyys.

Tämä merkitsee sitä, että kielipainotteiset luokat siirtyvät Kosken koululle vuonna 2021, kun uusi koulu sinne valmistuu. Kieliluokkien sijoittumisesta on tiedotettu eri osapuolia koulukeskuskuulemistilaisuuksissa syksyllä 2016. E-luokkien uusien oppilaiden vanhemmille on asiasta kerrottu tammikuussa 2018 järjestetyssä infotilaisuudessa.

Hyvinvointilautakunta saa ensi viikolla pohdittavakseen myös sen, missä vaiheessa kieliluokat siirretään hallinnollisesti Kosken koulukeskuksen alaisuuteen. Esitys lautakunnalle on, että siirto tapahtuu vasta vuonna 2021. Siihen asti luokat jatkavat osana Mansikkalaa.

Väliaikatilat vuokralle Sampolta?

Mansikkalan uusi puukoulu valmistuu vuonna 2020. Tuolloin on tarkoitus luopua Linnalan kiinteistön koulukäytöstä ja Linnalan kentällä sijaitsevista väliaikaisista moduuleista.

Vaihtoehtoina lukuvuodelle 2020-2021 on kieliluokkien sijoittaminen joko Sampon tiloihin tai Mansikkalan kentälle jätettävään yhteen moduuliin.

Lautakunnalle esitetään, että kieliluokat siirtyvät odottamaan Kosken koulun valmistumista yhdeksi lukuvuodeksi Sampolta vuokrattaviin tiloihin. Noissa tiloissa toimii tällä hetkellä lukio ja osin myös Linnalan koulu.

─ Tämä ratkaisu mahdollistaisi sen, että Linnalan kentän peruskunnostus päästään aloittamaan suunnitellussa aikataulussa ja näin turvataan sekä Mansikkalan koulukeskuksen että laajemmin koko kaupungin osalta riittävä liikuntapaikkojen kapasiteetti, hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellonen sanoo.

Myös piha-alueen leikkipaikkoja olisi vaikeampi järjestää urheilukentän laitaan yhdelle moduulille. Sampon tiloista pystytään tekemään turvalinen kulkuyhteys suoraan vanhan Linnalan koulun pihalle.

Lautakunta päättää tiistaina

Lisäksi kustannussyyt puoltavat Sampolta vuokrattavia väliaikaistiloja, sillä vuosikuluina moduulille tulisi hintaa noin 300 000 euroa ja Sampon tiloille 175 000 euroa.

Sampon tiloissa on tehty sisäilmatutkimukset vuonna 2016. Nykyisestä käytöstä sisäilmatyöryhmä ei ole saanut oireilmoituksia.

Ensi tiistaina kokoontuvan hyvinvointilautakunnan esityslista julkaistaan tänään (13.9.) torstaina iltapäivän aikana . Listalla kieliluokkia koskevaa esitystä on käsitelty yksityiskohtaisemmin. Listan löydät tätä kautta.

 

Lue lisää palveluverkkouudistuksesta ja koulujen pedagogisista painotuksista täältä.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellonen p. 020 617 2205, hanna-kaisa.ellonen@imatra.fi, tavoitettavissa puhelimitse torstaina 13.9. klo 16 jälkeen.