Erityisesti ystävyyskaupunkitoimintaan voi hakea tukea.

Tukirahaa haettavissa kansainväliseen toimintaan

Imatran kaupunki voi myöntää avustuksia ystävyyskaupunkivierailuihin imatralaisille nuoriso- urheilu- ja taidetoimijaryhmille.
Kaupungin talousarviossa on varattu tukirahaa kannustamaan kaupunkilaisia kansainväliseen toimintaan. 
Imatran kaupunki voi myöntää avustuksia ystävyyskaupunkivierailuihin pääsääntöisesti imatralaisille nuoriso- urheilu- ja taidetoimijaryhmille. Samoin avustuksia voidaan antaa imatralaisille rekisteröidyille yhdistyksille, joiden vieraiksi saapuu nuorisoryhmiä ystävyyskaupungeista seuraavasti:
  • Saltzgitteriin, Szigetváriin ja Zvoleniin matkustavat 90 €/henkilö
  • Ludvikaan matkustavat 50 €/henkilö
  • Pietariin matkustavat 50 €/henkilö ja Tihvinään matkustavat 70 € sekä viisumikustannukset
  • Narva-Joesuu 30 €
  • Svetogorskiin ja Viipuriin matkustaville korvataan viisumikulut.
  • Imatralle em. ystävyyskaupungeista paikallisten rekisteröityjen yhdistysten vieraiksi tulevien ryhmien kuluja voidaan hakemuksesta korvata 600 €/ryhmä, jos ryhmän koko on vähintään 20 henkilöä tai 350€/ryhmä, jos ryhmän koko on vähintään 7 henkilöä.

Harkinnan mukaan voidaan samoin periaattein avustaa kansainvälisen toiminnan määrärahoista myös muuta kansainvälistä vierailutoimintaa, jos se tuottaa Imatralle huomattavaa hyötyä tai positiivista julkisuutta.
 
Hakemuksia kansainvälisen toiminaan tukemiseen perusteluineen voi toimittaa joko yhteysjohtaja Tea Laitimo tea.laitimo@imatra.fi tai kirjaamo@imatra.fi.
 
Lisätietoja:
Yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimo@imatra.fi