Kuva
Linnalan koulussa tehtiin korjaussuunnitteluun liittyvä katselmus keskiviikkoaamuna.

Rankkasateen aiheuttamat vauriot korjattavissa, työt alkavat heti Linnalassa

Tiedote
29.8.2018 18:28
Osittaisia väistötiloja ei poissuljeta, mikäli uutta tietoa tulee tilanteesta.

 

Linnalan koulun viime viikkoisen rankkasateen aiheuttaman vesivahingon tutkimusraportti ja tilojen korjaussuunnitelmat ovat valmistuneet. Koulussa tehtiin tänään, keskiviikkoaamuna vielä korjaukseen liittyvä katselmus.

Kosteudenhallinta Hirvi Oy:n tutkimusraportin perusteella vaurio syntyi, koska kiinteistön syöksytorvet eivät pystyneet vastaanottamaan hetkellisesti suurta sademäärää. Vesi valui syöksytorvista seinille. Yksi osasyy tähän voi olla ilkivallalla, sillä syöksytorvista löytyi paperimassaa.

Heti vahingon jälkeen tiedotettiin, että ongelma ulottui keittiöön ja luokkaan 211. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että vettä oli valunut myös luokkiin 130, 208 ja rehtorin huoneeseen.

Tilojen korjaus alkaa välittömästi. Valmistelutyöt käynnistyivät jo keskiviikkona. Rakennus Orava Oy aloittaa remontin viimeistään ensi viikolla.

Korjaus vaatii kastuneiden seinien laattojen poiston, jyrsinnän ja kuivattamisen koneellisesti. Kosteusmittauksia ja –rajauksia tarkennetaan työn aikana. Jos ongelmia paljastuu lisää, niistä raportoidaan välittömästi kaupungille.

Remontin aikana tilat suojataan

Korjauksen aikana tilat suojataan määräysten mukaisesti eristämällä ja alipaineistamalla. Kovaääniset työt pyritään hoitamaan kouluajan ulkopuolella.

Korjaussuunnitelmasta ja sen toteutuksesta vastaa Mitra yhteistyössä työsuojelun ja ympäristöviranomaisten kanssa.

─ En näe esteitä, ettei koulua saada näillä toimenpiteillä käyttökelpoiseksi. Mikrobeja ei tästä vauriosta ole päässyt huoneilmaan, koska vauriosta on vain vähän aikaa. Olennaista on nyt ripeä reagoiminen, rakennusterveysasiantuntija Olli Inkinen Raklamit Oy:stä sanoo

 

Kaikki vaihtoehdot yhä avoinna

Koulun toisessa kerroksessa tehdään syksyn aikana myös tiivistystöitä. Samalla vaihdetaan vanhoja lattiamateriaaleja uusiin. Näiden töiden tarve paljastui viime kesän kuntotutkimuksissa.

─ Tulemme myös tekemään toisessa ulkoseinässä vielä uusia kosteusmittauksia tarkistusmielessä. Lisäksi toteutamme jo aiemmin luvatun oirekyselyn  syksyllä, tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen lupaa

Mikäli lähiaikojen korjauksissa ja edellä mainituissa lisämittauksissa paljastuu uusia vaurioita, Linnalan tilannetta arvioidaan nopealla aikataululla uudelleen. Kaupungilla on valmius reagoida esimerkiksi osittaisilla väistötiloilla.

Myös oirehtivien määrää seurataan tarkasti. Akuutisti oirehtivien lasten vanhemmilla on mahdollisuus hakea siirtoa toiseen kouluun. Näillä lapsilla on oikeus palata myöhemmin omaan luokkaansa. Lääkärintodistuksella haettujen siirtojen määrä on yksi mittari koulun tilannearviossa. Ohjeet siirtohakemuksen tekemiseen on lähetetty tänään Wilman kautta huoltajille.

─  Mitään vaihtoehtoa ei poissuljeta. Ymmärrämme vanhempien hädän, Turunen sanoo.

 

 

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi

 

Jos epäilet kärsiväsi sisäilmaongelmasta kaupungin tiloissa

  • Ota yhteyttä kouluterveydenhoitajaan (oppilaat ja huoltajat), työterveyteen (henkilöstö). Sisäilmatyöryhmä saa viralliset määrät oireilevista henkilöistä ja ongelmatiloista vain tätä kautta.
  • Jos oireet eivät helpotu tehtyjen korjaustoimenpiteiden jälkeen, olkaa uudelleen yhteydessä terveydenhoitajaan/työterveyteen.
  • Mikäli vanhempi kokee, että lapsi ei voi opiskella / olla hoidossa  ilmanlaadun vuoksi tietyssä tilassa, voi hakea siirtoa lääkärintodistuksella. Kaupungilla on nopeastikin valmius yksittäisten oppilaiden siirtoihin.