Kuva
Kevyen liikenteen väylää on Paperharjuntielle toivottu kaupunkilaisten taholta jo jonkin aikaa. Nyt se toteutuu.

Paperharjuntien levennys käynnistyy

24.8.2018 14:58
Ensi viikolla vain yksi kaista käytössä, viikon päästä eli 3.9. alkaen sulkeutuu Joutsenokatu-Mäyränkatu väliaikaisesti kokonaan. Tietyö vaikuttaa myös bussireitteihin.

Paperharjuntien liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtäävä tietyöurakka käynnistyy ensi viikolla.

─ Työt alkavat pintamaan poistolla ja puiden kaatamisella. Varsinaisesti urakka käynnistyy 3.9., rakennuttaja Henry Tapiola Mitrasta kertoo.

Ensi viikolla toinen ajokaista poistuu käytöstä viiden tien risteyksen ja Piisaminkadun väliltä. Tie on vielä ensi viikolla läpiajettavissa väistämisvelvollisuuksia noudattaen. Tiellä on tuolloin 30 kilometrin tuntunopeusrajoitus.

3.9. alkaen Paperharjuntie suljetaan kokonaan rakennustöiden ajaksi ajoneuvoliikenteeltä välillä Joutsenonkatu-Mäyränkatu. Kevyt liikenne tuolla välillä on sallittua. Liikenne ohjataan Nuijasuonkadulta Saimaantielle.

Vaikuttaa bussireitteihin

Tieurakka tuo muutoksia myös joukkoliikenteeseen. Bussilinjat 1 ja 2 sekä asiointibussi kulkevat poikkeusreittiä, joka on Nuijasuonkatu-Saimaantie-Tainionkoskentie-Suokatu-Karhumäenkatu.

Paperharjuntien kaksi pysäkkiparia siirtyvät väliaikaisesti Paperharjuntien ja Nuijasuonkadun risteykseen sekä Karhumäenkadun ja Juskumäenkadun risteykseen.

Saunapesulan pysäkit ovat poissa käytöstä. Bussien osalta muutos astuu voimaan 3.9.

Viiden tien risteykseen kiertoliittymä

Samalla, kun kevyen liikenteen väylää rakennetaan Paperharjuntiellä, viiden tien risteykseen tehdään kiertoliittymä. Samoilla kaivauksilla uusitaan myös Paperharjuntien varressa olevat vesi-, viemäri- ja hulevesilinjat. Verkoston uusiminen tietää urakan aikana lyhyitä vesikatkoja lähialueen kiinteistöille. Näistä tiedotetaan etukäteen.

Paperharjuntien urakka kestää marraskuun loppuun asti. Joutsenonkadun päällystykset tehdään tänä vuonna. Paperharjuntielle vedetään pohja-asvaltti 2018 ja kulutuspinta vuonna 2019.

Urakan kokonaishinta on 600 000 euroa. Pääurakoitsijana toimii YIT Infra Oy.

 

 

 

 

Lisätietoja:

Tilaajainsinööri Ville Pesu, p. 020 617 4421, ville.pesuatimatra.fi

Rakennuttaja Henry Tapiola, p. 05 235 2827, henry.tapiolaatmitra.fi

 

 

Paperharjuntien urakka

  • Kokonaishinta 600 000 euroa.
  • Tavoitteena liikenneturvallisuuden kohentaminen.
  • Muuttuvia asioista: kevyen liikenteen väylä Paperharjuntielle, kiertoliittymä viiden tien risteykseen ja uutta vesi- ja viemäriverkostoa alueelle.
  •  Pääurajoitsijana toimii YIT Infra, Putkikaivannot Koneurakointi Ovaska Oy.
  • Massatietoa: Asvalttia jyrsitään 10 200 neliötä, uutta asvalttia laitetaan noin 16 000 neliötä, uutta reunakiveä asennetaan 2,5 kilometriä.
  • Verkostourakka: Paperharjuntielle uutta jätevesiviemäriä noin 400 metriä, hulevesiverkostoa noin 600 metriä ja uutta vesijohtoa 800 metriä.