Suojatie

Suojatiekampanja koulujen alkaessa Vuoksenniskalla

Tiistaina 14.8. aikuiset turvaavat koululaisten tien ylityksiä koulumatkalla Vuoksenniskalla.

Koulutietä turvaamaan on tulossa kaupungin virkamiehiä ja luottamushenkilöitä ja mukaan on kutsuttu lisäksi muun muassa koulun vanhempaintoimikunta.

Tempaus alkaa tiistaiaamuna ennen koulun alkua kello 7.30 ja kestää siitä eteenpäin kaksi tuntia eli ajan, jolloin koululaiset tulevat kouluun.

Mukana tempauksessa on myös Destia, joka lahjoittaa jokaiselle Vuoksenniskan koulun oppilaalle heijastimen. Destia myös huomioi koulujen alkamisen omassa toiminnassaan monin tavoin.

- Kiirehdimme kevyen liikenteen töitä, niin että ne valmistuvat koulujen alkuun. Tämä otetaan jo suunnittelussa huomioon. Lisäksi viikkopalavereissamme käydään aina koulujen alku erikseen läpi ja muistutetaan kaikkia työntekijöitämme ja erityisesti autokuskejamme liikenteessä olevista pienistä ja vähän isommistakin koululaisista, kertoo Destian työpäällikkö Jari Tirri toimista koulujen alkaessa.

Kampanja jatkuu tiistaina 21.8., jolloin järjestetään esikoululaisille ja 1.–2.-luokkalaisille kävelykierros.  Tällöin harjoitellaan suojatien ylitystä ja kerrataan liikennesääntöjä.

Tempaukset liittyvät Imatran kaupungin hankkeeseen, jolla turvataan Vuoksenniskan koulun oppilaiden koulumatkojen turvallisuus. Tapahtumissa noudatetaan Liikenneturvan toimintamallia ”Sinä teet suojatien”.

#sinateetsuojatien