Kuva
Lapsuudessaan Imatralla Suomalainen voitti pop-skidit laulukilpailun. Kyseinen kuva on X Factorista.

Laulu on kiitos ystäville

Tiedote
8.8.2018 13:34
Uraansa aloitteleva Petri Suomalainen nähdään Imatra-päivän juhlinnassa Koskenpartaan lavalla

 

Jännittäviä live-esiintymisiä ja musiikkivideoita, upeita asuja ja tanssittavia hittejä. Miljoonia myytyjä levyjä. Vähintäänkin sitä kaikkea on popin kuningatar Madonna, jota Petri Suomalainen ihaili pienenä Imatralla kasvaessaan.  Vaikka Suomalainen on rakastanut laulamista aina, hän rohkaistui tavoittelemaan unelmiaan vasta Tampereelle muutettuaan.

– Madonna on suurin ihailuni kohde, hänen tapansa laulaa ja esiintyä, Suomalainen kertoo. Vaikka isä yritti ohjata Suomalaista laulutunneille lapsena, on laulutaito täysin itseopittu. Bändikerho täytti musiikinharrastamisen tarpeen. Viimeisen vuoden aikana Suomalainen on kuitenkin laulanut muillekin kuin itselleen. Elokuussa kotikonnuilla päästään kuulemaan hänen tulkintojaan.

Imatra-päivänä kaupunkilaiset ja muualta tulleet vieraat saavat nauttia erilaisista musiikkiesityksistä. 22-vuotias Suomalainen on yksi esiintyjistä. Rakkaus laulamiseen ja musiikkiin johti Suomalaisen X- Factor laulukilpailuun toukokuussa 2018. Tv-kilpailussa Suomalaisen mentori oli huippusuosittu räp-artisti Mikael Gabriel.

– X Factorin tekeminen oli jännittävä kokemus, sillä pääsin näkemään miten TV-ohjelmaa tehdään. Tapasin kuvauksissa samanlaisia ihmisiä kuin minä itse. Koelauluissa minulle oli järjestetty sellainen yllätys, että idolini Aira Samulin oli seuraamassa lauluani. Airalta sain mahtavia vinkkejä.

Vapaa-ajallaan tarjoilijana työskentelevä Suomalainen käy laulamassa mielellään karaokea. Kotikaupungissaan Tampereella kantapaikaksi on valikoitunut Ravintola Ihku.

– Ravintolassa on hyvä tunnelma ja äänentoisto, sekä ihmiset ovat mukavia. Pidän siitä, että he tulevat kommentoimaan laulua biisin jälkeen jos ovat pitäneet siitä, Suomalainen kertoo.

– Inspiroidun biiseistä kuuntelemalla sanoja. Biisiin pääsee sisälle usein oman mielialan mukaan. Mietin myös, miltä biisit kuulostavat omasta suusta, sillä äänelläni on kuitenkin rajansa, Suomalainen toteaa.

Suvereeni esiintyjä on ehtinyt jo hieman pohtia, minkälainen artisti hänestä voisi tulla.

– Haluaisin itse tehdä tulevaisuudessa tanssittavaa pop-rokkia. Jos pääsisin tekemään levyjä, haluaisin kyllä kokeilla myös erilaisia genrejä.

Juurilleen Suomalainen saapuu esiintymään mielellään. Haaveissa olisi joskus oma show Virran Karelia-salissa.

– Haluan kiittää ystäviä ja tuttuja kaikesta tuesta mitä olen saanut. Imatra-päivän keikka on kiitos kaikille heille.

 

Petri Suomalainen esiintyy Imatra-päivänä la 18.8. klo 20 Koskenpartaan lavalla.

Häntä säestää Nestori Lönngrén.