Kuva
Oirekysely toteutetaan Linnalassa syksyllä.

Linnalan koulussa tehty useita korjauksia kesän aikana

Tiedote
7.8.2018 18:37
Alustavien mittaustulosten mukaan tiivistämisestä on ollut hyötyä maapohjan ilmavuotoihin. Syksyllä luvassa oirekysely.

Kesällä tehdyt korjaukset näyttävät mittausten mukaan auttaneen Linnalan koulun  maapohjasta johtuviin ilmavuotoihin.

Linnalan koulun tiivistystyöt valmistuivat elokuun alussa kaupungin ulkopuolisen urakoitsijan tekemänä. Remontin jälkeen Raklamit Oy toteutti tiiveysmittaukset.

Saamamme ennakkotiedon mukaan ilmavuotoja maapohjasta ei enää havaittu. Virallinen raportti mittauksista ja lisätutkimuksista valmistuu lähipäivinä, ja sitä tullaan käsittelemään sisäilmatyöryhmässä ensi maanantaina, sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Sami Turunen sanoo.

Koulun ensimmäisen kerroksen seinän ja lattian saumakohdat tiivistettiin, koska aiempien tutkimusten yhteydessä paljastui, että maapohjasta oli ilmayhteys luokkatiloihin. Tätä kautta kiinteistöön pääsi maapohjasta epäpuhtauksia.

Myös muita korjauksia

Linnalassa on kesän aikana tehty myös muita korjauksia, joilla pyrittiin parantamaan koulun sisäilmaa.

Linoleumilattioista oli irronnut pölyä sisäilmaan luokissa 131 ja 132. Tämän johdosta lattiapinnoite on näistä vaihdettu, ja muissa linoleumilattiatiloista on hiottu vanhat vahat pois. Lisäksi ilmanvaihtokone on asennettu luokkien 131 ja 132 aulaan.

Hissin edustalla havaittu kosteusvaurio on niin ikään korjattu. Myös naulakoiden kohdilla on vaihdettu kosteuden vaurioittama lattiapinnoite uuteen. Kosteusvaurio ei ollut päässyt pinnoitteen alle,

Syksyn aikana aulan vesikatto uusitaan.

Ruokalan ulkoseinän teräspalkkien osalta rakenne on tiivistetty. Ruokalasta seinästä on otettu näytteet, joiden tulokset selviävät ensi viikolla niin ikään Raklamitin raportista. Ruokalassa tehdään vielä olosuhdemittaukset ilmanvaihdon ja hiilidioksidimäärien todentamiseksi heti koulutyön alettua.

Raklamit otti koulusta myös pölynäytteet elokuun alussa. Niissä oli havaittavissa siitepölyä sekä kiviainespölyä.

On mahdollista, että tätä kiviainespölyä on kantautunut tietyömaalta ja Mansikkalan koulun purkutöistä. Tiloja on sen jälkeen siivottu.

Syksyllä kaupunki teetättää koulussa oirekyselyn.

 

Lisätietoja:

Sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)