Kuva
Kosken koulun moduulien edessä on hidasteet.

Kosken koulun moduulien kalustaminen alkaa tänään

Tiedote
1.8.2018 14:47
Uuden koulukeskuksen asemakaavan muutos on parhaillaan nähtävillä.

 

Kosken koulun ja Itä-Suomen koulun moduuleissa tehdään parhaillaan viimeistelytöitä. Käyttöönottotarkastus on tämän viikon torstaina.

Kalusteet tulevat tästä päivästä alkaen. Ne toimittaa Isku. Kalustaminen käynnistyy välittömästi, jotta koulutyö voi alkaa reilun viikon päästä.

Kaikki moduulien kalusteet ja opetusvälineet ovat uusia tai ammattimaisesti puhdistettuja. Näin on varmistettu, että väliaikaisen koulun tilat ovat sisäilmaltaan terveet ja turvalliset.

Oppilaat voivat jatkossakin käyttää entisiä välituntipihoja. Moduuleiden läheisyydessä saatetaan vielä joutua siistimään piha-aluetta koulutyön alettua.

Koulun ruokailutilat on järjestetty Tele-talolle.

─ Jakelukeittiötä ja ruokalaa varten on jouduttu tekemään muutostöitä, projektipäällikkö Mari Routti sanoo.

Viestintätekniikka ei valmis ensi viikolla

Tietoteknisiin laitteisiin liittyvät asennukset aloitetaan elokuussa. Verkkojen rakentamien on jo aloitettu. Kuten jo keväällä on tiedotettu, tieto- ja viestintätekniikka ei tule olemaan valmis Kosken moduuleissa koulujen alkaessa 9.8.

Tele-talon taakse on tehty parkkipaikka henkilökunnalle, koska moduulit sijoitettiin varsinaiselle parkkipaikalle.

Kaupunki julkaisee ennen koulujen alkua karttakuvan Kosken koulun uudistetuista liikennejärjestelyistä.

Asemakaavaluonnos esillä

Uuden koulukeskuksen hankesuunnittelu on aloitettu, ja asemakaavan muutos on käynnistetty. Kaavaluonnos on esillä 4.9. asti. Pääset tutustumaan luonnokseen tätä kautta.

─  Olennaisin muutos vanhaan kaavaan nähden on koulukeskuksen tontin laajeneminen, kaupunkisuunnittelupäällikkö Ulla Karjalainen sanoo.

Kesän aikana on kaavamuutoksen ohella valmisteltu myös ensimmäiset luonnokset Kosken koulun ja Itä-Suomen koulun tilaohjelmista. Suunnitelmia tullaan esittelemään syksyn aikana.

 

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Routti, 040 837 2646, mari. routtiatimatra.fi

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Ulla Karjalainen (asemakaava), 020 617 4457, ulla.karjalainenatimatra.fi (ulla[dot]karjalainen[at]imatra[dot]fi)

 

 

Asemakaavan muutos mahdollistaisi monitoimitalon

  • Linkit: Asemakaavan muutos ja kaavaluonnoskartta.
  • Voimassa olevan kaavan Sulkukujan puoleinen rakentamaton pysäköintialue on liitetty koulun tonttiin.
  • Rakennusala on rajattu likimääräisesti tontin rajojen mukaisesti.
  • Sulkukuja on suunniteltu muutettavaksi lenkkikaduksi, jolla mahdollistetaan joustava ja turvallinen saattoliikenne.
  • Korttelialue laajenee myös koulun kentän ja sen pohjoispuolella olevalle virkistysalueelle. Rakennusten, kulkuteiden, pelikenttien ja pysäköintialueiden ulkopuolelle jäävä tontin osa tulee säilyttää luonnonmukaisena tai istuttaa. Tontilla olemassa olevaa puustoa on säilytettävä mahdollisimman paljon.
  • Korttelin rakennusoikeus on yhteensä 11 817 k-m². Koulun tontin rakennusoikeus nousee noin 2683 k-m2.
  • Kerrosluku saa olla korkeintaan neljä, kun se voimassa olevassa kaavassa on kolme.
  • Lyseon rakennukselle on merkitty oma rakennusala, rakennusoikeus ja kerrosluku, jotka mukailevat olemassa olevaa rakennusta.
  • Lyseon rakennus on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi voimassa olevan kaavan mukaan. Määräystä on kuitenkin tarkennettu siten, että rakennusta tulee aktiivisesti hoitaa, pitää kunnossa ja restauroida niin, että kulttuurihistoriallinen arvo säilyy ja korostuu.