Imatran Karhumäen kentän käyttöönottoa juhlistettiin perjantaina jalkapallo-ottelulla, jossa kohtasivat Imatran kaupunkikonserni ja urakoitsijana toiminut Koneurakointi Ovaska Oy. Huippukuntoisella nurmella pelatun ottelun voitti Ovaska maalein 3 – 1.
Kuvaaja 
Heikki Laine
Karhumäen kentän käyttöönottoa juhlisti ottelu Imatra vs. Koneurakointi Ovaska. Ottelun voitti Ovaska maalein 3 – 1.

Karhumäen urheilukentän remontti valmistuu

Imatran Karhumäen urheilukentän remontti valmistuu elokuun alkupäivinä. Tänä kesänä uusittiin nurmikenttä, juoksuradat sekä muut suorituspaikat ja nurmikolle asennettiin kastelujärjestelmä.

Mitran rakennuttaja Henry Tapiolan mukaan tehtävänä on enää juoksuradan punaiset ruiskupintaukset ja kentän maalaukset.

– Kentän väri tulee olemaan punainen, vaaleammat värit vaativat enemmän huoltotoimenpiteitä ja on kalliimpia ylläpitää.

– Kesän rakennustyöt ovat sujuneet melko hyvin aikataulussa, vaikka matkan varrelle on osunut pieniä viivästyttäviä seikkoja. On tehty alueella myös urakkaan kuulumattomia lisätöitä paremman lopputuloksen saamiseksi ja ylläpidon helpottamiseksi. Esimerkiksi takakenttää kasvatettiin juniorikentän mittoihin ja kentälle rakennettiin kastelujärjestelmä, aikaisemmin kastelu tehtiin lumitykeillä ja letkuilla.

– Lisäksi on tehty paljon pieniä käytännön asioita helpottavia juttuja, esimerkiksi merkkaustupsut jalkapallokentälle, jolloin kentän jakaminen ja maalaaminen on helpompaa, Henry Tapiola kertoo.

Haasteista huolimatta kenttä valmistuu suunnitellusta aikataulussa. Kenttä luovutetaan kaupungille perjantaina 3.8.

 

  • Karhumäen urheilukentän remontti jatkuu tulevana talvena, jolloin kentän laidalle rakennetaan puinen katsomo ja pukukopit.
  • Imatran kaupunki sai kentän kunnostukseen 150 000 euron avustuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta
  • Kokonaisuudessaan kolmivuotinen Karhumäen kentän kunnostusprojekti tulee maksamaan noin 1,3 miljoonaa euroa