Kuvaaja 
Kuvaaja: Jarko Ahonen
Tiina Wilén-Jäppisen tytär Jenny Jäppinen ajoi sillan vihklimistilaisuuden jälkeen kunnaiasaaton edessä äitinsä moottoripyörällä.

Vuoksentien yli pääsee jatkossa Tiinan siltaa pitkin

Silta nimettiin tänään edesmenneen Imatran valtuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppisen mukaan.

Uusi silta Vuoksentien yli on virallisesti Tiinan silta. Kaupunginvaltuuston edesmenneen puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppisen kunniaksi nimetty silta vihittiin virallisesti käyttöön tänään illansuussa, juuri ennen Imatranajojen käynnistymistä.

Sillan juuressa, Vuoksen puolella on muistokivi, johon on kaiverrettu seuraava teksti:

 

 "Sillat yhdistävät, niin myös sillanrakentajat. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen oli sillanrakentaja, joka loi paljon hyvää ympärilleen. Imatranajojen palauttamisessa hänellä oli vahva rooli. Hänen työtään kunnioittaen tämä silta on nimetty Tiinan sillaksi."

 

Silta sijaitsee Vuoksen varrella, lehmuskujan päässä. Se palvelee liikkujia jatkossa muulloinkin kuin kisojen aikana.

Pienimuotoisessa juhlatilaisuudessa sillan nimen paljasti apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino. Puheen piti entinen kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

- Toiset rakentavat muureja, mutta niillä on läpi historian ollut tapana murtua. Sillanrakentajat ovat eri asia. Tiina Wilén-Jäppinen oli sillanrakentaja, jolle Imatra oli sydämen asia.

Tilaisuudessa sillan vihki virallisesti käyttöön valtuuston puheenjohtaja Niina Malm leikkaamalla nauhan poikki.

Kukat muistokivelle laskivat Wilén-Jäppisen tyttäret yhdessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helmisen kanssa. Lopuksi Sini Siitonen esitti Wilén-Jäppisen yhden lempikappaleen, Abban Dancing queenin.

Sillan lopullinen hinta tulee olemaan reilut 100 000 euroa. Imatran kaupunki maksaa summasta 55 000 euroa kahden vuoden aikana. Loppukuluista vastaa Destia ja sen yrityskumppanit.

 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 617 2400, liisa.hupli-oinonen@imatra.fi