Kuva
Toisesta kulmasta katsottuna teos näyttää abstraktilta, mutta tästä kulmasta sen idea avautuu.

Inkerinaukion 3D-maalaus valmistuu perjantaina.

Tiedote
3.7.2018 18:04
Värikkään taideteoksen lähtökohtana on huumori.

Inkerinaukion suihkulähteen 3D-maalaus valmistuu perjantaina. Maalausta on työstetty kesäkuun alusta saakka.

– Taideteos on koko työvaiheen ajan vetänyt kiinnostuneita paikalle, kertoo kuvataiteilija Ville Huhtanen. Halusin veden alle jäävään työhön kontrastia, sillä vesi hävittää värejä. Aluksi ajatuksena oli, että taideteos olisi enemmän harmoninen ympäristöönsä nähden.

Vaikka 3D-maalauksen kuvan hahmottaa vain yhdestä kulmasta katsottuna, Valtionhotellin puolelta suihkulähdettä, siitä löytyy pieniä yksityiskohtia. Kuohun puoleiseen päähän maalataan uiskentelemaan 3D-norppa.

– Pyrin siihen, että sävyt toimivat itsenäisesti ja soivat hyvin yhdessä. Maalaus muuttuu alikylläisemmäksi, mitä kauempana siitä seisoo. Mietimme myös, minkälaiset värit toimisivat monipuolisissa olosuhteissa parhaiten. Muun muassa nämä tekijät vaikuttivat värisävyratkaisuihin, Huhtanen kommentoi. Lähtökohta työhön oli ajatus hauskuudesta ja yhteisöllisyydestä, sillä kyseessä on julkinen projekti.

Huuhtasen kanssa kuvaa ovat maalanneet Eppu Isotalo ja Simo Vartiainen. Enimmillään maalausta on ollut tekemässä 15 henkilöä.

Jatkossa on tarkoitus seurata pinnan kulumista ja sitä miten esimerkiksi talvi kohtelee taideteosta.

 Alun perin 3D-taideteosta ideoivat tapahtuma-asiantuntija Sari Saarinen ja mainostoimisto Dominuksen Juha-Matti Kupiainen.

– Maalausta ideoitiin jo nelisen vuotta sitten. Idea esitettiin silloiselle kaupunginjohtajalle Pertti Lintuselle, joka myös innostui ajatuksesta.  Onneksi saimme sen toteutettua nyt juhlavuoden kunniaksi, Saarinen kertoo.