Kuva
Viimeisen sanan kaupungin johtamiskysymykseen sanoo valtuusto, ehkä jo tänään.

Kaupunginhallitus kokoontuu kello 16 ylimääräiseen kokoukseen, johtajakysymys ehkä jo tänään valtuustoon

Tiedote
18.6.2018 03:53
Kai Roslakkaa esitetään kaupunginjohtajaksi, Kaisa Heinoa apulaiskaupunginjohtajaksi

Imatran kaupunginhallitus kokoontuu tänään ylimääräiseen kokoukseen. Kokouksen ainoa asia on kaupunginjohtajan valinta.
Puolueet ovat reilun viikon ajan neuvotelleet kaupungin johtamisratkaisusta. Kaupunginhallitus käsittelee näiden neuvottelujen pohjalta työstettyä esitysluonnosta, jonka mukaan kaupunginjohtajaksi nimettäisiin talousjohtaja Kai Roslakka ja apulaiskaupunginjohtajaksi hallintojohtaja Kaisa Heino.
Tämä merkitsee sitä, että talousjohtajan ja hallintojohtajan virat lakkautettaisiin.
Mikäli hallitus sinetöi esityksen kello 16 alkavassa kokouksessaan, valtuusto saa tänä iltana päätettäväksi, ottaako se asian ylimääräisenä käsiteltäväkseen. Viimeisen sanan johtajanimityksessä sanoo valtuusto.
─ Organisaatio ansaitsee johtamisratkaisun. Ketteryys on ollut meille tyypillistä ja valmius tähän päätökseen vahvistaa sitä. Päätös mahdollistaa vahvan tiimijohtajuuden ja hallinnon tarkastelun uudelleen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen sanoo.
Roslakka on toiminut kaupungin palveluksessa 17 vuotta. Viimeisten kymmenen vuoden aikana kaupunki on tehnyt ylijäämäisiä tilinpäätöksiä. Heino aloitti Imatran kaupungin palveluksessa vuonna 2012.
─  Nyt kaivataan johtajuutta, osaamista ja vakautta. Kaitsu ja Kaisa tietävät Imatran haasteet, ja ovat erinomainen parivaljakko johtamaan Imatraa ja imatralaisia, hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen toteaa.
Tarkoitus on, että kaupunginjohtajan tehtäviä ja vastuita jaetaan sekä Roslakalle että Heinolle.
Mikäli hallitus ja valtuusto hyväksyvät esityksen, kaupungin johtoryhmä kaventuu yhdellä. Tämä merkitsee sitä, että myös muun johtoryhmän tehtävänkuvia tarkastellaan uudelleen kesälomien jälkeen. On lisäksi mahdollista, että kaupunginjohtotiimiin palkataan jossain vaiheessa myös elinkeinoelämään ja elinvoimaisuuteen perehtynyt asiantuntija.
Edellinen kaupunginjohtaja Rami Hasu jätti irtisanoutumisilmoituksensa reilu kaksi viikkoa sitten. Valtuuston asialistalla on tänään eron myöntäminen hänelle.
 

 

Lisätietoja aamupäivän aikana:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen p. 040 548 3790, anna.helminenatimatra.fi

Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen, p. 020 617 2301, ilkka nokelainen@imatra.fi

 

 

Kai Roslakka

Ikä: 60 vuotta

Koulutus: hallintotieteiden maisteri

Perhe: naimisissa, 2 aikuista poikaa edellisestä liitosta, vaimolla aikuinen poika ja aikuisuuden kynnyksellä oleva tytär

Ura kaupungin palveluksessa: 1986-93 kaupunginreviisori; 2008 alkaen talousjohtaja

Harrastukset: lukeminen, penkkiurheilu

Kaisa Heino

Ikä: 42 vuotta

Koulutus: oikeustieteiden maisteri (OTM), varatuomari (VT)

Perhe: naimisissa, mies ja (uusperheen) 3 alaikäistä ja 1 aikuinen lapsi

Ura Imatran kaupungilla: aloittanut Imatran kaupungilla kaupunginlakimiehenä 1/2012, toiminut vs. hallintojohtajana 02/2015-05/2016, sekä vakituisesti hallintojohtajan virassa 5/2017 lukien.

Harrastukset; liikunta eri muodoissaan, mm. capoeira ja jooga