Imatrankosken koululla tehdään kesän aikana remonttia.

Imatrankosken koululla kahden luokan sisäilmaan liittyvä remontti

Korjaustoimenpiteet myös Linnalassa alkaneet.

 

Imatrankosken koululla toteutetaan tänään kesänä kahden luokkatilan remontti, jolla parannetaan kyseisten tilojen sisäilman laatua.

― Näissä on havaittu ilmanlaatuun liittyviä ongelmia, sisäilmatyöryhmän puheenjohtajana toimiva tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Tiloja on tutkittu sisäilmatalo Kärjen toimesta.

― Tutkimuksissa paljastui, että tilojen välipohjarakenne on poikkeuksellinen koulun muihin tiloihin nähden.

Välipohjarakenteessa havaittiin vaurioitumista, ja välipohjasta on ilmayhteys edellä mainittuihin luokkatiloihin.

Tutkimuksen suorittanut asiantuntija on laatinut ehdotuksen korjaustoimenpiteistä, joissa rakenneliitosten ilmayhteydet tiivistetään. Korjaustoimenpiteet suoritetaan kesän 2018 aikana.

Samassa yhteydessä parannetaan tekstiilityöluokan ilmanvaihtoa.

 

Korjauksia myös Linnalassa

 Kesän aikana tehdään korjauksia myös Linnalassa.  Koulun ensimmäisen kerroksen seinän ja lattian saumakohtaa tiivistetään jo tällä hetkellä, ja sen jälkeen suoritetaan tiiveyskokeet. Lisäksi ulkopuolinen asiantuntija tekee rakennetutkimuksia vuonna 2010 uusitun ruokalan ulkoseinän osalta.

― Tutkimusten yhteydessä on paljastunut, että linoleumilattioista on irronnut pölyä sisäilmaan. Tämän johdosta lattiapinnoite vaihdetaan luokissa 131 ja 132, joissa oireilua on esiintynyt eniten.

Syksyllä tehdään oirekysely koulujen alettua. Keväällä oirekyselyä ei tehty, koska oirekyselyssä siitepölyn vaikutusta ei voida poissulkea täysin. THL:n eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Aluehallintoviraston (AVI) ohjeistusten mukaan siitepölykautena ei tulisi tehdä oirekyselyjä. Tämä voisi vääristää jatkoseurantaa.

Kaupunki on teetättänyt ulkopuolisella toimijalla NindUX–olosuhdekyselyn henkilökunnalle ja oppilaille huhtikuussa.

― Kukaan ei ole missään vaiheessa kyseenalaistanut sitä, ettei Linnalassa oireiltaisi. Lähdimme tässä liikkeelle tekeminen edellä –periaatteella, ja halusimme selvittää tilat, joissa oireillaan. Myös THL suosittaa kyselyjä, joissa tilojen käyttäjät vastaavat itse.

NindUX eli kyselyn tehnyt yritys kieltää, että suoraa raporttia ei voi julkaista, koska tuloksista voidaan epäsuorasti yhdistää vastaaja. Virallinen lausunto, jossa tietosuoja-asiat ovat kunnossa, on vastaanotettu toissa viikolla YH-Rakennuttajalle. Se on nähtävillä YH-Rakennuttajan toimistolla.

Linnalan koulun tilannetta käsitellään ylimääräisenä asiana ympäristölautakunnassa 12.6., hyvinvointilautakunnassa 20.6. ja kaupunginhallituksessa 25.6.

 

Lisätietoja:

Sisäilmatyöryhmän puheenjohtajana toimiva tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunen@imatra.fi.

(Tavoitettavissa maanantaina 11.6. klo 14.30 jälkeen)