Kuva
Imatra-areena
Imatra-areenaa on järjestetty muutamia kertoja aiemminkin.

Imatra-areenassa käytiin läpi noin 50 kaupunkilaisten kysymystä

Tiedote
20.5.2018 16:33
Vajaan puolentoistatunnin aikana ehdittiin pohtia muun muassa Ekosten kasvavia kuluja, kouluja, kaavoja ja katuja.

Imatran kaupunki järjesti juhlavuotensa kunniaksi ensimmäistä kertaa Imatra-areenan, jossa luottamushenkilöt ja virkamiehet vastailivat kaupunkilaisten kysymyksiin.

Etukäteen kysymyksiä tuli 43. Niistä 38 ehdittiin vastata. Kolmeen konserniyhtiötä koskevaan kysymykseen ei ehditty vastata. Niiden vastaukset löydät tämän jutun lopusta.

Lisäksi pari kysymystä oli yksityisiä tai yritystoimintaan liittyviä sopimusasioita. Niihin vastattaan  suoraan sähköpostilla, mikäli kysyjä on jättänyt osoitteensa.

Paikan päällä yleisö esitti kymmenkunta kysymystä. Myös niihin vastattiin.

Kysymykset olivatkin hyvin ajankohtaisia. Areenassa puitiin muun muassa koulujen rakentamista, sote-palveluja, Ekosten kuluja, katuja, kaavasuunnitelmia, kulttuuripalveluita ja lasten tulevaisuutta.

― Olen kovin tyytyväinen tähän tapahtumaan. Tästä saimme paljon oppia, tilaisuudesta vastannut, yhteysjohtaja Tea  Laitimo sanoo.

Hän uskoo, että vastaavia tapahtumia tullaan järjestämään jatkossakin.

Imatran kaupunki kiittää kaikkia kysymyksiä lähettäneitä ja paikalla olleita.

 

Tilaisuus kysymyksineen ja vastauksineen videoitiin ja julkaistiin Imatran kaupungin Facebook-sivuilla. Valitettavasti videointi katkesi teknisten ongelmien vuoksi lähetyksen alussa, joten joitakin minuutteja videon alusta puuttuu.  Videoon pääset tästä.

 

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 0400 156 677, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)

 

 

 

Vastaamatta jääneet kysymykset ja vastaukset

(Nämä koskivat konserniyhtiötä. Vastaukset on pyydetty suoraan vuokratiloista vastaavilta yhtiöltä.)

1. Minkä takia Imatran kaupungin vuokra-asuntojen vuokratuloja käytetään muuhun kuin vuokrataloihin ja –asuntoihin.

―  Jokaisen vuokranmäärityskohteen menot ja tulot seurataan talouskohtaisesti. Yhtiön vuokratuloja käytetään vain yhtiön menojen kattamiseen. Lisäksi laskelmat käsitellään talokohtaisissa asukaskokouksissa.

2. Miksi Imatran Vuokra-asunnot Oy / Imatran YH-Rakennuttaja Oy ei kohtele vuokralaisia tasa-arvoisesti? Miksi Imatran Vuokra-asunnot Oy valitsee vuokralaisekseen ensisijaisesti henkilökunnan sukulaisia?

― Kaikkia vuokralaisia kohdellaan tasapuolisesti. Kaikilta hakijoilta pyydetään samat liitteet ja tarkistetaan luottotiedot. Imatran YH-Rakennuttaja valitsee vuosittain noin 500 vapautuneeseen huoneistoon vuokralaiset, joista suurin osa on aravakohteisiin ja näin ollen aravavalintaohjelmaa noudattaen. Ketään ei hakuprosessissa suosita.

3. Minkä takia kaupungin vuokrataloissa ja –asunnoissa olevia vikoja ei korjata?

― Vuokrataloihin on tehty korjaussuunnitelmat, joiden mukaisesti korjauksia suunnitellaan. Tosin välttääksemme suuria vuokrankorotuksia, joudumme siirtämään joitakin korjauksia eteenpäin. Kaikkia huoneistoja ei ole mahdollista korjata jokaisen vuokralaisen vaihtuessa, jos se yleiseen tasoon nähden on kohtuullisessa kunnossa.