Kuvaaja 
Kari Hellström
Joensuu Heinola

Suomi Meloo 2018 rantautuu Imatralle 15.6.

Ukonniemeen rantautuu kesäkuussa satoja melojia Suomi Meloo - tapahtuman päättyessä Imatralle

Tämän vuoden Suomi Meloo tapahtuma alkaa 9.6. Kuopiosta Kallavedeltä ja kulkee pitkin Saimaata alas Imatralle, jonne rantaudutaan 15. kesäkuuta kello 18.00. Viimeinen kaikille avoin melontaosuus lähtee Suikkalan lavalta kello 16.30. Loppureitin pituus on 7 kilometriä.  

- Tänä vuonna melottavaa reittiä ei juuri tuollaisena ole kuljettu aikaisemmin. Reitti on monipuolinen, sen varrelta löytyy suuria selkiä, kanavia ja kolovettä, joten se tarjoaa upeita maisemia. Ollaan myös Saimaan norpan kotivesillä, joten hyvällä tuurilla norppakin voi jossain vilahtaa, kertoo Suomi Meloo ry:n toiminnanjohtaja Kari Hellström.

Tapahtuma rantautuu myös Saimaa Geoparkin alueelle Sulkavan ja Ruokolahden kautta Imatran satamaan. Melontareitti pysähtyy geologissa nähtävyyskohteessa Telataipaleen kanavalla, Lohilahdelle ja Huuhaan rannassa.  Päätepisteessä Imatralla sijaitsee geokohde Lammassaaressa ihan rantautumispaikan lähituntumassa.

Saimaa Geopark ry järjestää Lohilahdella opastetun kierroksen Lohilahden deltan ja Lohilahden kirkon maisemissa. Lammassaaressa esitellään upouusia opastetauluja.

- Tapahtuman kautta pystymme tuomaan esille upeita geokohteita Saimaan äärellä. Saimaa Geopark tulee tutummaksi kaikille melontatapahtumaan osallistuville, iloitsee yhdistyksen toiminnanjohtaja Heli Rautanen yhteistyön mahdollisuudesta.

Ilmoittautuminen Suomi Meloo tapahtumaan on päättynyt mutta päivärannekkeita voi ostaa yksittäisille etapeille ennen osallistumista. Viimeinen osuus Suikkalasta Imatralle on kaikille avoin.

Lisätietoja:  Suomi Meloo ry:n toiminnanjohtaja Kari Hellström puh. 040 770 3658, kari.hellstrom @ suomimeloo.fi

Suomi Meloo -tapahtuman järjestämisestä vastaa Suomi Meloo ry. Yhdistyksen jäseniä ovat Suomen melonta- ja soutuliitto ry ja Suomen Latu ry.

Suomi Meloo tapahtumia järjestetty vuosittain vuodesta 1985 lähtien.

Melonta on päättynyt Imatralle vuosina 1997 ja 2001.

Viime vuoden tapahtuma melottiin reitillä Kuusamo - Ii.

Tapahtumalinkki: http://www.suomimeloo.fi/tapahtuma-2018/