Kuva
Linnalan koulun ulkoseinän ja lattian rajakohtia tiivistetään ensi kesänä.

Linnalan koulun lattialaatan rakoilua tiivistetään

Tiedote
7.5.2018 19:01
Maakerroksesta pääsee ilmaa sisätiloihin, korjaus tehdään kesällä. Mikrobilöydöksiä ei tutkimuksissa paljastunut.

Linnalan koulun sisäilmaan liittyvissä rakenteellisissa jatkotutkimuksissa havaittiin uuden puolen pilarien, ulkoseinien ja lattialaatan liittymissä rakoilua ja reuna-alueilla lattialaatan halkeilua. 

Halkeamista pääsee kulkeutumaan sisälle vuotoilmaa alapuolisesta maakerroksesta. Tällä löydöksellä voi olla yhteys koettuihin sisäilmaoireisiin, sisäilmatyöryhmän tiedottaja Arja Kujala sanoo.

Rakennusterveysasiantuntija RTA Kari Hassinen, Raksystems Insinööritoimisto  Oy:stä suosittelee tiivistämään uuden osan ulkoseinän ja lattian rajakohtia märkätilojen vedeneristysmenetelmällä. Korjaus tullaan tekemään kesäloman aikana.  

Otetuista rakennenäytteistä (liikuntasali) tai luokkatilojen mattojen VOC- näytteistä (luokat 131, 132, 216 ja 217) ei havaittu mikrobilöydöksiä eikä haihtuvia yhdisteitä.

Edellisestä löydöksestä johtuen kivikoulun uudessa ja vanhassa osassa suoritettiin merkkikaasukokeet rakenteiden tiiveyden selvittämiseksi. Merkkikaasukokeissa havaittiin, että vanhalla osalla aikaisemmissa tutkimuksissa havaitut läpivientien vuotokohdat on tiivistetty hyvin.

Kaupunki teetätti huhtikuussa myös olosuhdekyselyn henkilökunnalle ja oppilaille.  Sen toteutti  NindUX Oy.

Oppilaiden osalta oireilua näyttäisi olevan kyselyn tulosten perusteella jonkin verran vähemmän kuin huoltajien terveydenhoitajalle ilmoituksia on tullut.

Odotamme lopullisen raportin olosuhdekyselystä ennen tulosten tarkempaa analysointia. Edelleen tarkastelemme sekä kouluterveydenhoitajalta ja työterveyshuollosta saatavia tilastoja kyselyn rinnalla, Kujala sanoo.

Joululomalla koulussa tehdyt ilmanvaihdon mittavat puhdistukset ja korjaukset sekä hiihtoloman aikana tehdyt tiivistystoimenpiteet näyttävät helpottaneen olosuhteita.

Sisäilmatyöryhmän edustajat tapaavat Linnalan koulun vanhempaintoimikunnan 9.5. Tapaamisessa käydään tutkimustulokset läpi.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalvelujen päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi

Tekninen isännöitsijä Jyri Honkasalo, p. 05 235 2857 , jyri.honkasaloatimatran-yh.fi