Koirapuistoissa koirat voivat ulkoilla ja leikkiä lajitovereidensa kanssa vapaasti.

Karhumäki on koirakansan mieleen

Hännänheiluttajille toivotaan niin puistoa kuin ulkoilureittejä Karhumäelle. Saimaata pidetään parhaimpana nelijalkaisten uimavetenä.

Imatralaisten suosikkipaikka koirapuistolle on Karhumäki ja erityisesti Taimitarhan alue. Tämä selvisi kaupungin tekemästä kyselystä.

― Karhumäki oli ykkönen, toiseksi suosituimpia olivat Tainionkoski ja Meltola. Muut vaihtoehdot eli Itä-Siitola, Rajapatsas ja Vuoksenniska saivat myös kannatusta, kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen kertoo.

Tainionkoskella sijaintipaikka puistolle olisi entisellä Tornan tehdasalueella, toimihenkilökerhoa vastapäätä. Meltolassa ehdotettu paikka on Viipurintien ja Meltolantien kulmauksessa.

Kyselyssä kysyttiin kuudesta eri vaihtoehdosta mieluisinta paikkaa koirapuistolle sekä tarvetta erillisille ulkoilutusreiteille kesäisin ja talvisin. Samalla tiedusteltiin myös erillisen uimarannan tarvetta ja paikkaa.

Koirienulkoilutukseen erikseen suunnattuja ulkoilureittejä kannatti noin puolet vastaajista, Reittejä toivottiin eniten Karhumäelle, Vuoksenniskalle, Rajapatsaalle ja Imatrankoskelle.

― Kaikkein eniten tuntuu olevan tarvetta koirien talviulkoilureiteille, mitä selittää se, että monella ulkoilureitillä on tuolloin hiihtolatu. Talvireittejä toivottiin Karhumäelle ja Vuoksenniskalle.

Ulkoilureittejäkin enemmän kannatusta sai uimapaikan tai –paikkojen järjestäminen koirille. Peräti 80 prosenttia vastaajista kannatti erikseen koirille osoitettuja uimapaikkoja. Suosituin uimapaikan sijainti on Saimaan rannalla. Tätä vaihtoehtoa kannatti yli puolet vastaajista.

― Vuoksi ja Mellonlahti saivat myös kannatusta, toisin kuin Immalanjärvi. Luhtanen toteaa.

Kysely koirapalveluista toteutettiin kaupungin verkkosivuilla ja Facebookissa 12.4.–1.5.2018 välisenä aikana ja vastaajia oli kaikkiaan 277.

Yli 80 prosenttia vastanneista oli koiranomistajia ja heistä lähes kaikki käyttäisivät koirapuistoa.  Yli puolet vastanneista käyttäisi puistoa koiransa kanssa viikoittain ja 15 prosenttia vastanneista käyttäisi puistoa päivittäin.

Koirapalveluiden yleissuunnitelman laadinnassa huomioidaan asukaskyselyn tuloksia.

 

Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen, puh: 0206174704, erika.luhtanen@imatra.fi

 

Poimintoja kyselyvastauksista

  • Koirien kanssa on erittäin haastavaa liikkua Imatralla varsinkin talviaikaan.  Ulkoilureittejä tarvitaan: sellaisia, joissa ei ole hiihtäjiä tai kelkkailijoita.
  • Koirien uimapaikan näkisin isona plussana. Nykyään koiraa saa uittaa kivikoissa ja ryteiköissä, usein näissä paikoissa on mm. lasinsiruja
  • Koirapuisto olisi todella tervetullut tänne Imatrallekin, vihdoin!
  • Jos koirapuisto vähentää jalkakäytävällä, pihateillä olevia kakkakasoja, niin on tarpeellinen. Muuten en ymmärrä koko juttua.
  • Koirapuisto mahdollisimman kauas asutuksesta.
  • Pitkän linja koiraharrastajana pidän koirapuistoja täysin turhina. Koirapuistoista on levinnyt paljon tarttuvia tauteja.
  • Pidän tärkeänä, että koirapuisto ei ole liian lähellä asutusta eikä sinne kulkeminen tuo häiriötä mahdollisesti muutoin rauhalliselle alueelle
  • Loistava idea tämä koirapuisto. Huolto kolmannen sektorin toimijan vastuulle (koiran omistajat hoitaa tietysti jätökset asianmukaiseen paikkaan), esim. Työn vuoksi.
  • Vuoksen alueen koen turvattomaksi uittamiselle kovien virtauksien vuoksi.
  • Nimenomaan koirallisille tarkoitettuja ulkoilualueita kaivataan; kesäaikaan monessa paikoin merkityillä reiteillä ja pururadoilla saa varoa ohi kiitäviä maastopyöräilijöitä, talvisin taas moni alue on kielletty latujen takia.