Kuva
Pyörällä pääsee kouluun

Imatralla kehitetään pyöräilyä - vastaa kyselyyn ja vaikuta

Tiedote
18.4.2018 13:13
Imatralla on tavoitteena lisätä pyörällä tehtävien matkojen määrää. Selvitämme nyt pyöräilyn olosuhteita, laatu- ja yhteyspuutteita sekä pyöräpysäköintitarpeita.

Kaupunki laatii tänä vuonna suunnitelman siitä, kuinka pyöräilyolosuhteita kaupungissa voidaan jatkossa kehittää.  

- Haluaisimme lisätä pyöräilyä erityisesti lyhyillä, arkeen liittyvillä, alle viiden kilometrin matkoilla. Siihen on meillä tällä hetkellä hyvät edellytykset, sillä lähes puolet Imatralla henkilöautoilla tehtävistä matkoista on juuri näitä lyhyitä sopivan pyörämatkan matkoja, kertoo kaupungininsinööri Päivä Pekkanen.

Pyöräilyverkosto ja pyöräpysäköinti ovat oleellinen osa pyörämatkaa ja sen laatua. Pyöräilyolosuhteiden kehittämisestä laaditaan suunnitelma, jonka lähtötietoja kerätään nyt julkistettavalla kyselyllä. Kyselyn avulla selvitetään pyöräilyverkoston sekä pyöräpysäköinnin ongelmakohdat ja kehittämistarpeet. Loppuvuodesta 2018 määritetään pyöräilyverkoston yhteystarpeet, parantamistoimet sekä pyöräpysäköinnin kehittämistarpeet.

Vastaamalla voit vaikuttaa ja ehdottaa Imatralle uusia tai parannettavia pyöräilyn reittejä sekä kertoa, missä nykyiset ongelmakohdat ja vaaranpaikat sijaitsevat. Kysely on karttapohjainen, joten kommentit voi sijoittaa suoraan kartalle.  Kyselyyn voi vastata 18.4.-2.5.2018 välisenä aikana. Vastaamiseen menee noin 10 minuuttia.

Lisätietoja: kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, paivi.pekkanenatimatra.fi (paivi[dot]pekkanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4418

Kyselyyn