Kuvaaja 
Tomi Kallio
Rakentaminen

Rakennuslupien lupakäsittelyssä katkos

Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden kunnissa on tietojärjestelmän versionvaihdoksen takia rakennusvalvonnan tietojärjestelmät pois käytöstä muutaman viikon toukokuun aikana.

Imatran kaupungin rakennuslupien myöntämiseen tarkoitettu Facta-järjestelmä muuttuu seudulliseksi järjestelmäksi. Järjestelmän uusiksi käyttäjiksi tulevat Ruokolahti, Parikkala ja Rautjärvi. Kullekin kunnalle tulee oma järjestelmänsä, jota kunnat käyttävät myöntäessään rakennuslupia. Facta tulee jatkossa pyörimään ns. pilvipalveluna, eli kunnilla ei ole omia tietokantapalvelimia.  Järjestelmän toimittaja on CGI.

Toukokuussa on kaikissa yllämainituissa kunnissa noin kahden viikon tauko rakennuslupien käsittelyssä johtuen muutoksesta. Rakennuslupia ei voida myöntää Parikkalassa ja Rautjärvellä 7.5.-21.5.2018 välisenä aikana. Imatralla ja Ruokolahdella tauko on 8.5.-16.5.2018 välisenä aikana.

- Toivomme, että rakennusaikatauluja suunnitellessaan ja rakennuslupia hakiessaan rakentajat huomioivat käyttökatkoksen. Imatralla rakennuslupahakemuksia voi jättää koko ajan Lupapiste.fi:n kautta, mutta niiden myöntäminen saattaa viivästyä, huomauttaa rakennusvalvontapäällikkö Ritva Ihalainen.

Lisätietoja: rakennusvalvontapäällikkö Ritva Ihalainen p.  020 617 4313 ja toimitusinsinööri Lea Jääskeläinen p. 020 617 4429