Pullaa nuotiolla oranssi
Kuvaaja 
Arttu Muukkonen
Pullaa nuotiolla oranssi

Kehittämisraha kaupunkiympäristön parantamiseen on haettavissa

Kehittämisrahalla asukkaat voivat parantaa ympäristönsä viihtyisyyttä omien ideoidensa pohjalta. Jaettavan kehittämisrahan määrä on maksimissaan 30 000 euroa. Päätökset rahoista tekee kaupunkikehittämislautakunnan rakennusvalvontajaos.

Korjausrakentamisinsinööri Pertti Purovaaran mukaan kehittämisrahalla on viime vuosina tehty monta hyvää tekoa Imatran hyväksi.

- Niskan vuoksi pitää Immolan rantaa hyvinkin kunnossa, Saarlammen kaupunginosan asukasyhdistys on joka vuosi kehittänyt aluettaan. Siellä on luontopolkuja ja vaikka mitä, Imartan omakotiyhdistys Paajalassa on hakenut roskakoreja, penkkejä, tehnyt suurempaa ihmisjoukkoa palvelevia toimia. Myös Mustalammen asukasyhdistys kehittää, siellä on ihan hyvät meiningit, toteaa Purovaara.

Myönnettävä rahamäärä tuplattiin tälle vuodelle

Viime vuosina jaettavaa on ollut 15 000 euroa ja hakemusten yhteisumma on ollut reilun kahdenkymmenen tuhannen luokkaa. Tänä vuonna rahaa on varattu 30 000 euroa, koska kaupunkilaisten aktiivisuutta halutaan tukea.

-  Kokemukset ovat olleet hyviä. Ansio tästä kuuluu niille kuntalaisille, jotka tekevät tärkeää kehittämistyötä. Asia on koettu tärkeänä, toteaa kaupunkikehittämisjohtaja Topiantti Äikäs

Pertti Purovaara uskoo, että hakemuksia tulee nyt aika lähelle 30 000 euron edestä.   

- Tukisummat harkitaan tapauskohtaisesti. Jotain työkaluja ei varmaan hankita. Katsotaan mikä on tarpeellista ja mikä ei ole. Uusien rakennelmien rakentaminen ei yleensä oikein sovi ajatukseen, Pertti Purovaara ohjeistaa.

Kehittämisrahasta myönnettävä avustus on haettavissa 27.4.2018 saakka.

Lue täältä kuinka haet kehittämisrahaa.