Kuva
Mansikkalan koulu.

Mansikkalan uudesta koulusta neljä tarjousta

Tiedote
7.3.2018 15:59
Valinta tehdään kahden viikon päästä. Henkilökunnalle, vanhemmille ja kaupunkilaisille järjestetään infot.

Imatran kaupunki sai määräaikaan eli keskiviikkoon 7.3. kello 12 mennessä neljä tarjousta Mansikkalan uudesta koulukeskuksesta.

Tarjoukset pitävät sisällään suunnittelun, varsinaisen rakennus-urakan ja elinkaarimallin mukaisen koulukeskuskiinteistön ylläpidon.

― Olemme erittäin tyytyväisiä tarjousten määrään. Nyt alkaa tarjousten analysointi ja tarkistus, että tarjoukset ovat pyynnön mukaisia, Imatran YH-Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Tämä tarjouskilpailu toteutettiin kilpailullisena neuvottelumenettelynä. Jo yli puoli vuotta sitten hankinnan neuvotteluvaiheeseen valittiin neljä yritystä. Sen jälkeen jokainen yritys kävi useita täsmentäviä neuvotteluja kaupungin kanssa, joiden tarkoituksena oli molemminpuolinen projektin määrittely. Tämän jälkeen kaupunki jätti tammikuussa lopullisen tarjouspyynnön.

― Prosessi on sikäli ollut varsin pitkä ja vaativa. On ollut tärkeää, että virallisten neuvottelujen rinnalla tilojen tulevat käyttäjät ovat päässeet vaikuttamaan jo tarjouskilpailun kriteereihin, projektipäällikkö Mari Routti kertoo.

Tarjousten käsittely etenee siten, että ensin käydään tarjoukset sisällön perusteella läpi ja pisteytetään laadun osalta. Vasta sen jälkeen perjantaina 16.3. avataan tarjousten jättäjien erilliset hintakuoret. Laatu- ja hintapisteiden yhteenlaskettu tulos ratkaisee voittajan.

― Tavoitteena on, että päätös tehdään keskiviikkona 21.3. Julkistamme voittajan välittömästi samana päivänä. Seuraavana päivänä järjestämme infot varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion henkilökunnille sekä illalla huoltajille ja kaupunkilaisille.  Näissä tilaisuuksissa pyrimme vastaamaan esiin nousseisiin kysymyksiin, Routti kertoo.

Imatran kaupunki tekee historiansa merkittävintä investointia uudistamalla päiväkoti- ja kouluverkkonsa. Toiminta keskittyy kolmeen keskukseen ja näihin kaikkiin rakennetaan uusia tiloja. Mansikkalan puukoulu tulee olemaan suurin näistä rakennusurakoista.

Myös Kosken koululla on alkamassa uudisrakennuksen valmistelu. Osalle oppilaista tilataan rakennusajaksi tilaelementit, joissa opetus alkaa ensi syksynä. Tilaelementit on kilpailutettu. Kahdesta tarjoajasta ratkaisu tehdään lähiaikoina.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mari Routti, mari.routtiatimatra.fi, p. 0408372646.