Kuva
Linnalan koulu

Linnalan koulun vanhemmille ja henkilöstölle tiedotustilaisuudet koulun sisäilmatutkimuksista

Tiedote
7.2.2018 16:53
Tehtyjen toimenpiteiden onnistumista seurataan parhaillaan uusintamittauksin.

 Linnalan koulun kivirakennuksissa tehtiin syyslukukauden 2017 aikana sisäilmatutkimuksia. Tutkimussuunnitelman laati ja tutkimukset suoritti RTA Kari Hassinen Raksystems Insinööritoimisto Oy:stä. Tutkimusten tavoitteena oli selvittää mahdollisia sisäilman epäpuhtauksia sekä niiden aiheuttajia.

Tutkimuksissa havaittiin toimenpiderajan ylittäviä kuitumääriä useissa tiloissa. Näiden tilojen havaitut kuitulähteet ilmanvaihdosta sekä rakenteista on poistettu joululoman aikana. Tällaisia olivat muun muassa iv-järjestelmän äänenvaimentimien pinnoittamattomat mineraalivillat sekä putkien läpivienneissä havaitut selkeät puutteet.

―Tehtyjen toimenpiteiden onnistumista seurataan parhaillaan uusintamittauksin, sisäilmatyöryhmän sihteeri Arja Kujala sanoo.

Myös mahdollisia mikrobeja tutkittiin useista tiloista laskeumapölynäyttein. Näistä näytteistä yhdessä, liikuntasalin aulassa, havaittiin tarvetta lisätutkimuksiin. Tutkijalta saadun alustavan tiedon mukaan lisätutkimuksissa ja –mittauksissa ei löydetty viitteitä rakenteiden vaurioitumiseen.

Tutkimusraportti on jaettu Imatran kaupungin sisäilmatyöryhmälle sekä koulun rehtoreille. Lisätutkimuksista ei vielä ole kirjallista raporttia käytettävissä.

Tutkimusten tuloksista ja niiden perusteella tehdyistä sekä myöhemmin tehtävistä toimenpiteistä järjestetään keskustelutilaisuus Linnalan koulun henkilöstölle 19.2 kello 14 ja lasten huoltajille 19.2 kello 18 Linnalan koulun ruokasalissa. Tilaisuudessa on mukana sisäilmatutkimusten suorittaja.

 

Lisätietoja:

Sisäilmatyöryhmän sihteeri Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi

Isännöitsijä Jyri Honkasalo / tutkimukset,  p. 05 2352857, jyri.honkasaloatimatran-yh.fi