Senioritalon rakentaminen alkaa lokakuussa Vuoksenniskalla

Vanhan Tokmannin tontin paikalle kohoaa Immalan Loiste. Kiinteistöön tulee myös lähiökirjasto. (Kuva Vuoksenniskantielle päin: Imark/Pekka Partinen)

Imatran YH-Rakennuttaja rakennuttaa Vuoksenniskalle 42 asunnon senioritalon.

Imatran Vuokra-Asunnot Oy:n omistama Immalan Loiste -senioritalo kohoaa entiselle Tokmannin tontille.

 – Tämä hanke on ollut vuosia vireillä. Vihdoinkin pääsemme täyttämään tontin kuoppaa ja rakentamaan uusia, nykyaikaisia esteettömiä asuntoja, YH-Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Päätös rakentamisesta sai sinettinsä maanantaina, kun valtion asuntorahasto ARA näytti vihreää valoa avustushakemukselle. ARA tukee 6,2 miljoonan euron rakentamiskuluja reilulla 10 prosentilla.

-  Valmius liikkeellelähtöön on olemassa heti. Ensimmäiset valmistelut voivat tontilla alkaa jo ensi viikolla. Joka tapauksessa työmaa rakentuu lokakuun aikana, YH:n rakennuttamisesta vastaava Ari Lattu toteaa.

Immalan Loitseeseen tulevat asunnot ovat yksiöitä ja pieniä kaksioita, kooltaan 35,5-42,5  neliötä. Kaikkien vuokraisäntänä toimi YH, mutta puoleen asunnoista vuokralaiset valitsee hankkeen yhteistyökumppanina toimiva  Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote).

- Asukasvalintaprosessi on jo käynnistynyt ja alustavia vuokra-asuntokyselyjä on tullut YH:lle runsaasti, mutta vapaita asuntoja on vielä saatavana. Tällaisia esteettömiä senioriasuntoja on selvästi kaivattu, Nurmi kertoo.

Immalan Loiste valmistuu joulukuussa 2018.

Kiinteistöön muuttaa aikanaan myös Vuoksenniskan kirjasto, jolle tehdään 239 neliön tilat. Lähikirjasto toimii uusissa tiloissa myös itsepalvelukirjaston periaatteella.

Lisäksi taloon tulee Eksoten käyttöön tiloja hoivapalveluita varten.  Eksoten ohjaaja on paikalla aktivoimassa asukkaita viitenä päivänä viikossa kahdeksan tuntia kerrallaan. Tämän lisäksi taloon tulee Eksoten Imatran alueen pohjoispään kodinhoitajien tukipiste.

 

Immalan Loisteen pääurakoitsijat:

pääurakka Lujatalo Oy, arkkitehtisuunnittelu Imatran Arkkitehtuuritoimisto Imark Pekka Partinen, rakennesuunnittelu Imatran Juva Oy, sähköurakka Are Oy, ilmanvaihtourakka Lahden LVI-Talo Oy ja putkiurakka Espit  Oy.

 

Lisätietoja:

YH rakennuttajat Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nurmi kello 16 asti p. 05-235 2850.

YH:n rakennuttamisesta vastaava Ari Lattu klo 15-16  p. 05-235 2825.

Eksoten kehitysjohtaja Merja Tepponen kello 17 asti  p. 0400 655197