Kuva

Rajapatsaan kirjasto uudistuu

Tiedote
31.8.2017 18:17
Imatran kaupunginkirjaston toimipiste Rajapatsaalla remontoidaan ja muutetaan omatoimikirjastoksi. Muutostöiden vuoksi kirjasto on suljettuna 1.10.–3.12.

Imatran kirjastojen asiakkaat voivat auttaa kirjastohenkilökuntaa lainaamalla runsaasti kirjoja ja muuta aineistoa Rajapatsaalta syyskuun aikana. Lähikirjaston hyllyt täytyy nimittäin tyhjentää lokakuussa käynnistyvän remontin tieltä. Työt pitävät kirjaston suljettuna loka- ja marraskuun ajan, mutta lainat saa pitää itsellään joulun pyhien yli aina 29.12. saakka.

Remontin aikana uusitaan kirjastotilan kulunut lattia ja selkiytetään hyllyjärjestystä sekä otetaan käyttöön omatoimikirjastopalvelut mahdollistava tekniikka. Omatoimikirjastoaika mahdollistaa kirjastossa asioimisen – lainaamisen, palauttamisen, varausten noudon ja tietokoneen käytön – myös sellaisina aikoina, jolloin paikalla ei ole henkilökuntaa. Vastaava palvelu on jo käytössä muun muassa Korvenkylässä.

Imatran pääkirjasto Mansikkalassa ja Vuoksenniskan kirjasto palvelevat koko syksyn ajan normaalisti. Myös Rajapatsaalle pystyy palauttamaan aineistoa kiinniolon aikana. Joulukuun lopulle ulottuvat laina-ajat koskevat ainoastaan Rajapatsaan kirjaston omaa aineistoa. Muiden kirjastojen aineiston laina-ajat pysyvät ennallaan.