Kuva

Viisi tärppiä huomiseen Imatra-päivään

Tiedote
25.8.2017 18:42
Imatra juhlii jälleen perjantaina. Luvassa on tekemistä vauvasta vaariin. Tässä viideltä tapahtuman järjestelyihin osallistuneelta ihmiseltä vinkkejä ja tunnelmia.

Imatra tarjoaa pullakahvit kaupunkilaisille Inkerinaukiolla kello 10.30-11.30. Pääseekö silloin jututtamaan uutta kaupunginjohtaja Rami Hasua, viestintä- ja hallintopäällikkö Leena Peura-Kuusela?

-          Kyllä pääsee. Uusi kaupunginjohtaja on paikalla juuri siksi, että pääsee tapaamaan kaupunkilaisia. Paikalle on tulossa myös valtuutettuja ja virkamiesjohtoa.

Mitä tapahtumaa odotat eniten, Imatra-päivän koordinaattori Sari Saarinen?
-          Itse odotan eniten Veera Vento & the West Windin band -konserttia, jolla on ensiesiintyminen tällä kokoonpanolla. Esitys alkaa klo 18.05 Koskenpartaan lavalla.

Mitä tehdään, jos Etelä-Karjalan liiton järjestämällä piknikillä sataa? Onko varasuunnitelmaa,  Suomi 100 –aluekoordinaattori Salla Airaksinen?
-          ­Me vahvasti uskotaan, että silloin ei sada. Jos sataa, sitten vain sadetakit ja sateenvarjot mukaan. Jaamme yleisölle 100 ämpäriä, jossa jokaisessa on jotain yllätystä, mutta joka 20. ämpärissä on myös pikniktuotteita.

Illalla kello 19 paljastetaan Inkerinaukiolla valoteos. Millaisesta työstä on kyse, teoksen tekijä, Imatran vuoden taiteilija Janette Holmström?
-          Teos ilmentää ajan kerrostumia tältä paikalta. Työni on samalla sekä ikkuna historiaan että pala tätä päivää. Työhöni on vaikuttanut vahvasti palanut puuhotelli. Teos on myös muuttuva. Illalla valot ovat päällä. Päivällä teos taas peilaa enemmän ympäristöään.

Miten järjestyksenvalvonta on hoidettu?
-          Olemme käyneet turvallisuussuunnitelman läpi poliisin kanssa. Kuten muissakin isoissa tilaisuuksissa, myös meillä on uusien ohjeiden mukaisesti lisätty järjestyksenvalvojien määrää.