Hanna Koikkalainen, Lakkautettu kylä ja Hanneriina Moisseinen, Kannas 18.8.-16.9.

Tiedote
17.8.2017 17:54
Molemmat näyttelyt käsittelevät Karjalan evakuoimista ja kodin jättämisen tematiikkaa. Näyttelyt ovat osa muusikko Anne-Mari Kivimäen hanketta ”Suistamo Perinnelaboratorio”.

Lakkautettu kylä

Hanna Koikkalaisen ja Anne-Mari Kivimäen yhteistyönä tehty näyttely ”Lakkautettu kylä” kertoo musiikin ja valokuvin entisen Suistamon pitäjän tarinaa. Näyttely käsittelee evakkoutta, sota-aikaa, kodin jättämistä ja nykytodellisuutta pienessä venäläisessä kylässä.

Näyttelyssä yhdistyvät vanhat ja uudet kuvat Suistamolta, evakkojen muistot ja Suistamolta kerätyt luonnon elementit. Kotijärven vedet muuttuvat pyhiksi ja Karjalan koivikot juurtuvat uuteen multaan.

Kannas

Hanneriina Moisseinen käsittelee sarjakuvan avulla sodan tuntemuksia ihmisissä ja eläimissä. Hänen sarjakuvainstallaationsa koostuu jatkosodan kesään 1944 sijoittuvan sarjakuvateoksen ”Kannas” alkuperäisistä kuvista. Teos voitti sarjakuvataiteen valtionpalkinnon 2016. Piirrettyjen sarjakuvasivujen lisäksi näyttelyssä on myös arkistovalokuvia.

Taiteilijatapaaminen perjantaina 25.8. klo 18

Taiteilijatapaaminen ja opastetut kierrokset perjantaina 25.8. klo 18. Illan aikana esiintyy muusikko Eero Grundström. Luvassa karjalaisvaikutteista huuliharppu- ja harmonimusiikkia.

Konsertti keskiviikkona 13.9. klo 19

Anne-Mari Kivimäen johtama Lakkautettu kylä -konsertti museossa keskiviikkona 13.9. klo 19. Konsertin aikana näytetään Hanna Koikkalaisen valokuvia heijasteina. Konsertissa kuullaan Kivimäen säveltämää uutta musiikkia sekä muutama sota-ajan klassikko. Tutumpien kansanmusiikkisoitinten kuten harmonin, klarinetin, viulun, kontrabasson, erilaisten haitareiden, lyömäsoitinten, jouhikon ja kitaran lisäksi kuullaan muun muassa trumpettia, leukakannelta ja siperialaista pyngyriä.

Näyttelyt ovat avoinna 18.8.-16..9. ma-to klo 9-19, pe 9-16 ja 1.9. alkaen ma-pe 9-19, la 10-15. Imatran taidemuseo, Virastokatu 1, 55120 Imatra.