Kuva

Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan

Tiedote
26.6.2017 13:27
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat 1. ja 2. heinäkuuta 2017 Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa. Vierailun ohjelmassa on muun muassa Päämajasymposium, tapaaminen sotaveteraanien kanssa, kansalaistapaamisia ja urheilua.

Presidenttipari vierailee Mikkelissä, Juvalla, Lappeenrannassa ja Imatralla. Vierailu on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Lappeenrannassa tavataan Linnoituksessa, Imatralla kunnianosoitus sotaveteraaneille

Sunnuntaina 2. heinäkuuta maakuntamatka jatkuu Lappeenrannassa, jossa presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat kansalaisia Katariinantorilla kello 10.00. Sieltä he jatkavat veneellä Imatralle, jossa presidenttipari osallistuu Etelä-Karjalan sotaveteraanien kutsuvierastilaisuuteen. 

Päivän päätteeksi pesäpalloa

Maakuntamatka päättyy miesten Itä–Länsi-pesäpallo-otteluun. Pesäpallokauden kohokohta kerää kokoon Suomen parhaat pesäpalloilijat tähdistöottelutapahtumaan, jonka suojelijana presidentti Niinistö toimii. Suomen kansallislaji pesäpallo täyttää tänä vuonna 95 vuotta ja tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki maakunnat. Seuraava matka suuntautuu Satakuntaan. Tämän ja muiden maakuntamatkojen ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.