Kuvataiteen työpajat taidemuseolla

Tiedote
24.3.2017 18:27
Imatran taidemuseolla avautuvan Etelä-Karjalan taiteilijaseuran näyttelyn yhteydessä järjestetään kolme luovaa työpajaa. Pajoilla pääsee perehtymään taidegrafiikan ja sarjakuvan tekoon sekä tutustumaan veistämiseen. Työpajoja vetävät imatralaiset kuvataiteilijat Jussi Nykänen, Tuukka Teponoja ja Jouni Viljakainen.

Työskentely tapahtuu museon näyttelytilassa, joten ne tarjoavat luomisen ilon ohella myös erilaisen, toiminnallisen näyttelykokemuksen. Työpajat järjestää Kulttuuriyhdistys Krimi yhteistyössä Etelä-Karjalan taiteilijaseuran ja Imatran taidemuseon kanssa. Työpajat ovat maksuttomia ja avoinna kaikille kiinnostuneille, eikä aiempaa perehtyneisyyttä aiheeseen tarvita. Ilmoittautumisohjeet löytyvät alta.

Taidegrafiikan työpaja 30.3.-1.4.

Työpajan vetäjänä toimii kuvataiteilija Jussi Nykänen. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta taidegrafiikasta.

Kopiopaino on edullinen ja yksinkertainen tekniikka, jonka avulla taidegrafiikkaan tutustuminen käy helposti. Tekniikka mahdollistaa näppärästi esimerkiksi valokuvien vedostamisen ja yhdistämisen vaikkapa piirroksiin. Painolaattana toimii lasertuloste. Painolaattoina käytettävät tulosteet tulee kunkin kurssille osallistuvan tuoda itse mukanaan. Työpaja tarjoaa osallistujien käyttöön vedospaperit, painovärit ja työvälineet. Työpajalle otetaan 12 osallistujaa.

Aikataulu:

To 30.3: 16-18: tekniikan esittely, työskentelyä

Pe 31.3: 12-18:30 työskentelyä (paikalle voi tulla liukuvalla aikataululla)

La 1.4.: 10-14:30 työskentelyä, loppukatselmus ja -kahvit                              

Sarjakuva-työpaja 10.-12.4.

Kuvataiteilija Tuukka Teponojan kurssilla käydään läpi sarjakuvakerronnan perusteita lyhyiden harjoitusten kautta. Aihealueina mm. sarjakuvan rakenne, termistö, liikkeen kuvaaminen, sommittelu, tekstaus kuin käsikirjoittaminenkin. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin edistyneemmillekin tekijöille. Ikäsuositus 15+. Työpajaan mahtuu 15 osallistujaa.

Aikataulu: ma 10.4. klo 15-19, ti 11.4. klo 14-18 ja ke 12.4. klo 15-19

Polystyreeni taidemateriaalina-työpaja 7.-8.4.

Rautakaupasta saatava finnfoam-eristelevy on edullinen ja helposti työstettävä materiaali. Työpajassa tutustutaan sen ominaisuuksiin veistomateriaalina ja maalauspohjana. Lisäksi esitellään työnäytteiden avulla polystyreenin mahdollisuuksia mm. pienosmallien materiaalina ja linotyyppisessä grafiikassa. Osallistujat suunnittelevat ja toteuttavat pajan aikana omavalintaisen 2- tai/ja 3-ulotteisen teoksen. Aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta työvälineenä käytämme mattoveistä joten varovaisuus ja itsesuojeluvaisto ovat valttia. Pajaan otetaan 10 osallistujaa.

Aikataulu: pe 7.4. klo 14-19 ja la 8.4. klo 10-15

Ilmoittautuminen

Voit osallistua työpajoihin lähettämällä sitovan ilmoittautumisen osoitteeseen: taidekeskuskrimiatgmail.com (taidekeskuskrimi[at]gmail[dot]com)

Laitathan viestiin mukaan koko nimesi, puhelinnumerosi, ikäsi ja mihin työpajaan haluat osallistua, kiitos! Huom. paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten nopeus on valttia! Mikäli heräsi kysymyksiä koskien työpajoja, laitathan nekin ylläolevaan osoitteeseen. Tervetuloa!