Kuntalaisaloite "Kansanäänestys Imatran kouluista" jätettiin Imatran kaupungille

Kuntalaisaloitteen "Kansanäänestys Imatran kouluista" puuhanaiset Satu Forss-Tiippana ja Terhi Mäkiranta toivat aloitteen allekirjoitukset kaupungintalolle maanantai-aamuna. Aloite keräsi järjestäjien laskelmien perusteella ainakin 1315 allekirjoitusta.

Viiden Imatran koulujen vanhempaintoimikunnissa vaikuttavan kuntalaisen tekemä aloite vaatii kansanäänestykseen järjestämistä siitä, muodostetaanko kaupungille kolme suurta koulukampusta vai kehitetäänkö kouluverkkoa lähikouluperiaatteella.

Kuntalaisaloitteen 1315 allekirjoituksesta 695 tuli sähköiseen aloitteeseen kuntalaisaloite.fi-palvelussa ja 620 nimeä kerättiin paperilistoille. Kaikkiaan allekirjoituksia oli enemmänkin, mutta aloitteentekijät eivät olleet varmoja, ovatko kaikki allekirjoitukset hyväksyttävissä. Imatran kaupunki tarkastaa parhaillaan allekirjoituksia.

Kuntalaisaloitteen tekijät ovat tyytyväisiä saavutukseensa.

- Siihen voi olla tyytyväinen, että tavoite saatiin kasaan alle kuukaudessa, iloitsee Tainionkoskella asuva Terhi Mäkiranta.

Meltolassa vaikuttava Satu Fross-Tiippana on huojentunut.

- Nyt helpottaa vähän. Kyllä se aiheutti sterssiä, kun joutui jännittämään, tuleeko nimet täyteen ajoissa.

Aloitteenekijät toivovat, että aloite käsiteltäisiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 24.10. Tähän tähtää myös kaupungin virkamiesten valmistelu.

Jos viisi prosenttia kunnan äänioikeutetuista vaatii kansanäänestystä, tulee kaupunginvaltuuston käsitellä aloite viipymättä. Viisi prosenttia Imatran kaupungin äänioikeutetuista on hieman alle 1200 henkilöä.

Lue kuntalaisaloite täältä.