Imatran ja Svetogorskin kaupunginjohtajat - Rajan pysyttävä auki yölläkin

Imatran ja Svetogorskin kaupunginjohtajat ja kaupunginvaltuustojen puheenjohtajat tapasivat tänään Imatralla Imatra-päivän vieton merkeissä. Samalla keskusteltiin ajankohtaisista Imatralle ja Svetogorskille yhteisistä aiheista.

Eniten tapaamisessa puhuttivat Suomen rajavartioston suunnitelmat rajan aukioloaikojen rajoittamisesta. Siitä kaupunginjohtajat löysivät helposti yhteisen sävelen.

- Teollisuuden kuljetuksille rajanylityspaikan yöaukiolo on todella tärkeää. Imatran tehtaat saavat raaka-ainetta Venäjältä ja Svetogorskin IP:n tehdas kuljettaa esimerkiksi kemikaaleja öisin rajanylituspaikan läpi. Rajanylityspaikan yösulkemisesta saatava säästö hukatataisiin moneen kertaan sen aiheuttamissa kustannuksissa teollisuudelle ja matkailulle, totesi kaupunginjohtaja Pertti Lintunen

Svetogorskin kollega Sergei Davidov oli samoilla linjoilla.

- Eikö maailman taloustilanne ole jo sen verran hankala, että ei kannattaisi järjestää enää lisää vaikeuksia.

Lintunen ja Davidov ilmaisivat tapaamisessaan yhtyvänsä täysin Etelä-Karjalan liiton tällä viikolla antamaan lausuntoon rajanylityspaikan ja sen ympärivuorokautisen liikenteen tärkeydestä.

Sergei Davidovin vierailu Imatran kaupunkipäivässä oli erityinen tapaus, koska hän vieraili Imatralla ensimmäistä kertaa. Vaikka Davidov on ollut Svetogorskin kaupunginjohtajana jo vuodesta 2011, hän ei aiemman sotilasuransa takia ole päässyt ulkomaille.

Davidov oli vaikuttunut näkemästään Imatralla.

- Kaupungintalon ja kulttuurikeskuksen selkeä arkkitehtuuri muistuttaa Viipurin kirjaston tyyliä. Hienoa, että tälläista arvokasta perinnettä halutaan ylläpitää myös näissä kalusteissa. Samoja olen nähnyt Viipurissakin.

- Imatralla on hieno kotoinen kaupunkipäivä. Aion tulla toistekin, naurahti ensivisiitillään Imatralla piipahtanut kaupunginjohtaja Sergei Davidov.