Kuva

Luonnonvalossa Tuomas Tyrisevän maalauksia Käytävägalleriassa 31.5.-1.7.

Tiedote
30.5.2016 13:51
Maalaukseni kuvaavat luontoa eri vuodenaikoina erilaisissa valaistusolosuhteissa. Havainnoin miten vuorokauden aika ja sää vaikuttaa maisemaan ja sen tunnelmaan. Olen kiinnostunut niin sumusta kuin kirkkaasta auringonpaisteestakin. Näyttelyn teokset ovat syntyneet viime talven ja kevään aikana ja kuvaavat kokonaisuutena siirtymää vuodenajasta toiseen.

Aiheita teoksille etsin kävelemällä luonnossa. Kauas ei tarvitse edetä, sillä inspiraatio löytyy itselleni tutuista maisemista. Nähty ja koettu on maalausteni perusta. En kuitenkaan pyri toistamaan tarkasti jotain tiettyä näkymää, vaan muuntelen maisemaa komposition ja kokonaisvaikutelman ehdoilla. Tärkeintä on välittää katsojalle maiseman tunnelma. Haluan, että katsoja kokee saman elämyksen, jonka itse olen kokenut luonnossa maiseman äärellä.

 

Maalaukseni on tarkoitettu katsottavaksi sekä läheltä että kaukaa. Näkyvät siveltimen vedot ja palettiveitsen kosketukset kertovat ajasta, jonka maalari on viettänyt teoksen parissa. Parhaimmillaan maalaus koostuu maaliaineen muodostamista abstraktioista, jotka yhdessä puolestaan muodostavat esittävän kuvan. Pyrin työskentelemään nopeasti, jotta teosten tuoreus ei katoaisi.

 

Imatran kulttuuritalo Virta, Käytävägalleria, Virastokatu 1, 55120 Imatra

Avoinna: ma-to 9-19, pe ja aattoina 9-16

 

Vapaa pääsy, tervetuloa!